Nieuws

"Onze app wordt het belangrijkste kanaal"

Jeroen Leenarts

In deze blog lees je over Jeroen in zijn rol als app developer. Hij vertelt over hoe hij de app van Centraal Beheer heeft zien groeien, hoe belangrijk teamwork is en het werken met de juiste tools en hoe hij zijn weg vindt in een grote organisatie als Achmea. Wil je meer weten over zijn functie en het werken bij Achmea? Lees dan het interview met Jeroen en zijn collega Hylke. Wil je meer weten over de uitdagingen van Hylke Bron als Android developer? Lees dan hier zijn blog.  

“Als team een resultaat neerzetten. En dat met de juiste tool op het juiste moment. Dat blijft speciaal.” In het kort is dat wat app developer Jeroen Leenarts (40) zo mooi vindt aan zijn werk. Hij doet dat voor de iOS app van Centraal Beheer, onderdeel van Achmea. Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland. In zijn blog lees je er meer over.

De app onmisbaar maken

 “Je hoort het wel eens. Een app, hoe belangrijk kan dat zijn? Daar kan ik kort over zijn. Ik verwacht dat de Centraal Beheer app ons belangrijkste kanaal wordt voor al het contact met bestaande en nieuwe klanten. Dan snap je meteen ook het belang van de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten en business. Die moeten we kennen en maximaal ondersteunen via de app. Uiteraard is er bij een app altijd de technische uitdaging van het doorontwikkelen van bestaande en nieuwe functionaliteit. Die uitdaging is hier ook enorm. Want de app wordt groter, complexer en diverser. Het is cruciaal dat we ‘het oude’ op tijd vernieuwen in de code. Alleen dan kan de app daadwerkelijk groeien en loopt deze niet vast in de eigen geschiedenis en complexiteit.

Teamwork en de juiste tools bepaalt succes

Ik ben een teamspeler. De mensen waar ik mee samenwerk maken het vooral leuk. Wel heb ik regelmatig een technische uitdaging nodig om me in vast te bijten. Maar samen als team een resultaat neerzetten, dat blijft speciaal. Vooral ook door de manier waarop we dat doen: open en kritisch. Want hoe goed je ook samenwerkt in een fantastisch team, resultaat behaal je alleen met de juiste tools. Dat zit bij ons wel goed. Wij werken met de proces tools van Azure DevOPS.  Communiceren doen we via Slack, email en Skype. Sketch en Figma zijn onze desgin tools. En uiteraard werken we met de nodige development tools. Om precies te zijn met Xcode, iOS SDK, Swift, Cocoapods, Appcode, Objective-C. De juiste tool op het juiste moment. Dát is voor mij de grootste persoonlijke uitdaging. Om dat goed te doen, moet ik op het juiste moment coachen, leiden en beslissen. De kunst is daar mijn weg in te vinden.

Ook als team ligt er een mooie challenge. Onze projectstructuur is veranderd. We zijn van platform teams naar feature teams gewisseld. Je hebt nu niet meer een groep mensen om je heen die zich op 1 platform, iOS of Android, richt. We werken nu in een feature gerichte structuur. Met 3 teams die multidisciplinair zijn ingericht. Designers, testers en developers die samen aan een deelgebied van een functionaliteit werken. Dat heeft gevolgen voor de samenwerking en opzet van de codebase. Allemaal het bewijs dat je aan alles ziet dat het belang van de app groeit. En onze zichtbaarheid, impact en de omvang van ons team groeit mee… 🙂

Grote organisatie en toch veel mogelijk

Er is enorm veel mogelijk bij Achmea. Ik moet dat vaak uitleggen, want Achmea is groot en wordt daardoor als log gezien. Natuurlijk, daarover moet ik eerlijk zijn, is Achmea een organisatie met regels en tijdlijnen. Soms zijn die niet zomaar te doorgronden. Maar als je in staat bent daarmee te werken, dan is er enorm veel mogelijk binnen Achmea. Oók het doorbreken van die gevestigde regels en tijdlijnen. Technisch inhoudelijk zijn er genoeg complexe zaken om je tanden in te zetten. Op zich zijn de meeste schermen van de app niet ingewikkeld, maar het zijn juist de aantallen en diversiteit aan functionaliteiten die het zo bijzonder maken. Als app developer kun je hier absoluut je hart ophalen.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!