Nieuws

Opdracht Digital Marketing Talentship

Aniek Groenwold

”Tijdens de tweede opdracht in mijn talentship mocht ik aan de slag ik bij Homies Alarm. ‘Homies’ (voor intimi 😉) heeft een slim alarmsysteem ontwikkeld, dat jouw buren, vrienden of familie waarschuwt met een whatsappje zodra een rook- of inbraakmelder afgaat, terwijl je zelf niet thuis bent. Superslim, veilig én sociaal: 40% van de gebruikers krijgt door aanschaf namelijk beter contact met de buren! Naast dat het product schade kan voorkomen, dient het dus ook een hoger, maatschappelijk doel.

Waar ik me in een voorgaande opdracht regelmatig een klein poppetje binnen een grote corporate omgeving had gevoeld, bleek de cultuur binnen deze Achmea-innovatie in veel opzichten anders. In een klein team krijg je automatisch meer verantwoordelijkheid. En daar werd ik persoonlijk heel blij van.

In de 6 maanden die ik bij Homies aan de slag mocht, focuste ik mij op contentmarketing in de breedste zin van het woord. Er werd onder andere gebouwd aan een nieuwe website, dus het was aan mij de taak om met sterke teksten en sprekende visuals te komen. Met behulp van A/B-testen onderzochten we met welke boodschap we de gebruiker het beste konden informeren en overtuigen. Er werd vanuit elke invalshoek meegedacht: door nauwe samenwerking tussen marketing, development en customer support kwamen we tot een sterk design.

Daarnaast kwamen er ook regelmatig leuke campagnes tussendoor waar ik aan mee mocht werken. Zo heb ik een aantal social ads gemaakt en ingezet voor een samenwerking met HEMA. Ik stelde een idee voor binnen het team en voor ik het wist mocht ik mee naar een afspraak op het HEMA-hoofdkantoor. Wat ik het allerleukst vond aan mijn opdracht bij Homies was die kenmerkende hands-on mentaliteit: samen brainstormen, korte lijntjes en dezelfde dag nog knallen.

Bij Homies ben je vanaf dag 1 onderdeel van het team. En dat team is met recht een team te noemen. Vlak voor kerst kwam iedereen op een ochtend vroeg naar kantoor en zaten we met z’n allen aan een zelfgemaakt kerstontbijt. Zo gezellig! Niet alleen door het energieke, jonge team, maar ook door de open sfeer en ruimte voor nieuwe ideeën, hangt er bij Homies een hele positieve vibe.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!