Nieuws

Opdracht Digital Marketing Talentship

Shallana te Winkel

Nieuwe oplossingen in de zakelijke markt

”Voor mijn derde opdracht ging ik aan de slag bij het Dienstenteam van Centraal Beheer Bedrijven. In mijn eerdere opdrachten kwam ik erachter dat ik het erg belangrijk vind dat digital marketing en data hand in hand gaan. Om dit verder voort te zetten en mij nog meer op dit vlak te ontwikkelen. koos ik ervoor om mijn laatste opdracht bij het Dienstenteam te doen. Hier ligt genoeg uitdaging om mijzelf te blijven ontwikkelen. Zowel op het vlak van hard skills als soft skills.

Als we binnen Achmea praten over diensten, dan praten we eigenlijk over innovatieve oplossingen. Binnen het Dienstenteam bij Centraal Beheer Bedrijven zijn we op zoek naar innovatieve oplossingen voor ondernemers. In februari 2020 is er een team samengesteld dat vol de focus legt op het ontwikkelen van nieuwe proposities.

Binnen deze opdracht zal ik mij bezig gaan houden met Growth-Hacking. Voor mij ligt in deze opdracht de focus op het uitzetten van experimenten en het valideren van nieuwe proposities. We zetten alleen nieuwe proposities in de markt als er bewezen is dat de propositie een succes is. Voor een nieuwe propositie worden aannames opgesteld, dus waarom zou de ondernemer deze propositie nodig hebben. Aan de hand van opgestelde aannames stellen mijn buddy en ik experimenten op. Deze experimenten valideren of de aannames die gedaan zijn kloppen. Aan de hand van de uitkomsten wordt er gekeken of deze propositie zich verder kan ontwikkelen.

Het opzetten van experimenten doen we op verschillende manieren zoals e-mails, kleine campagnes, het opzetten van landingspagina’s etc. Deze experimenten worden altijd klein opgezet. Dit doen we zodat we de propositie eventueel bij kunnen schaven. Wij zorgen er ook voor dat we alles goed door kunnen meten. Hierdoor kunnen wij altijd antwoord geven aan de hand van de data.

Naast het ontwikkelen van mijn hard skills houd ik mij ook bezig met het ontwikkelen van mijn soft skills. Een nieuw team, met een nieuwe focus, vraagt ook om een nieuwe manier van werken. Voor de nieuwe manier van werken wordt er gebruik gemaakt van het Stage Gate Model. Dit model helpt om nieuwe proposities op de markt te brengen. Vanuit een eerdere opdracht heb ik ook al met dit model gewerkt. Door mijn ervaring help ik mijn directe collega’s om dit model beter te begrijpen en te doorleven. Nadat het team helemaal op de hoogte is van dit model, moet ook de rest van de organisatie hierin meegenomen worden. Al met al een erg uitdagende opdracht!”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!