Nieuws

Opdracht Digital Marketing Talentship

Wesley Brugge

”Na een leerzame periode van 6 maanden bij Centraal Beheer en 6 maanden bij Interpolis ben ik mijn derde en tevens laatste opdracht begonnen bij FBTO te Leeuwarden. Op dit moment zit ik in team ‘klant worden’ en houd mij bezig met CRO en SEO vraagstukken."

Binnen FBTO zijn er 3 verschillende business teams. Namelijk team klant worden, team klant zijn en team portfolio & business development. Het team waar ik in zit, klant worden, is verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe klanten via verschillende online en offline kanalen.

Een belangrijk online kanaal is Search Engine Optimization (SEO). Dankzij verschillende SEO activiteiten doen wij er alles aan, om op elk gewenst moment organisch vindbaar te zijn. Een activiteit waar ik binnen SEO verantwoordelijk voor ben is linkbuilding. Ik zorg dat alle linkbuilding acties worden afgestemd, met de lopende SEO-activiteiten in samenwerking met een extern mediabureau. Uiteindelijk moeten al deze acties zorgen voor een betere vindbaarheid binnen Google.

Het tweede deel van mijn opdracht, bestaat uit Conversion Rate Optimization (CRO). Hierbij ben ik verantwoordelijk voor verschillende A/B testen die binnen FBTO worden uitgevoerd. Deze A/B testen hebben uiteenlopende doelen en worden gerealiseerd voor uiteenlopende teams. Deze experimenten kunnen bestaan uit relatief simpele CTA aanpassingen tot aan complexe customer journey vraagstukken. Aan de hand van een hypothese, wordt bepaald dat een experiment het gewenste resultaat heeft behaald. Wanneer dit het geval is, moet de variant geïmplementeerd worden.

Op dit moment werk ik al een paar weken thuis, vanwege het coronavirus. Binnen Achmea werkt het thuiswerken perfect, dus ervaar weinig problemen tijdens het thuiswerken. Dankzij Teams en Skype blijf ik continu met mijn collega’s in contact, zodat ik snel en gemakkelijk al mijn werkzaamheden kan afstemmen.

Natuurlijk hoop ik dat we weer snel op het kantoor kunnen werken. Zodat ik mijn laatste maanden van het Digital Talentship op een ‘normale’ manier kan afronden.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!