Nieuws

Opdracht Financieel Management Traineeship

Helena Debrot

”In september 2019 startte ik als financieel management trainee bij Achmea. Bij het financieel management traineeship is het zo dat je, gedurende je eerste opdracht van zes maanden, bij wel drie verschillend afdelingen meeloopt. Bij de eerste afdeling, de Financiële Administratie Operations, heb ik het grootboek van Achmea ingezien en heb ik, gezamenlijk met een andere trainee, een aantal verbeterpunten binnen de afdeling aangekaart. Bij de tweede afdeling, Schade Particulier, mocht ik kennis maken met de functies business control, financial control en het actuariaat. Ook heb ik een onderzoek gedaan naar trends in het aantal schadeclaims en de invloed van het eigenrisico hierop. Bij de derde afdeling, Reporting IFRS, heb ik, in het kader van de jaarafsluiting, onderdelen geschreven voor het jaarverslag en de aandeelhoudersrapportage. Al met al, kon ik zo in een korte tijd mijn netwerk enorm vergroten en heb ik Achmea als organisatie goed leren kennen.

Bij Achmea krijg je vanaf het begin veel verantwoordelijkheden; zo kreeg ik bijvoorbeeld bij Reporting IRFS direct eigen onderdelen van het jaarverslag waar ik verantwoordelijk voor was. Het is erg fijn dat dit vertrouwen er direct is! Daarnaast vond ik het ook fijn om in een korte tijd mee te lopen bij veel verschillende afdelingen; dit heeft mij een beter beeld gegeven over welke vervolgopdracht goed bij mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten past. Ondertussen ben ik net gestart aan mijn tweede opdracht bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance!”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!