Nieuws

Opdracht Financieel Management Traineeship - Melissa Brockmann

Melissa Brockmann

“Bij Achmea Investment Management beheren we 130 miljard vermogen. Dit geld is van de verzekeraar maar ook van externe klanten (pensioenfondsen). Binnen dit onderdeel richt de afdeling Strategisch Portefeuille Advies (SPA) zich op het adviseren over alle onderwerpen die voor de institutionele klanten relevant zijn. Hieronder vallen risicomanagement, governance vraagstukken, beleggingsstrategieën en portefeuillebeheer. De meeste collega’s van mijn afdeling werken nauw met de klant samen.

Het leuke aan deze opdracht vind ik ook het bijdragen aan vernieuwing.

Mijn hoofdopdracht is een onderzoek naar het nieuwe pensioencontract. Momenteel hebben veel klanten een Defined Benefit regeling. In de markt zien we dat er een beweging ontstaat naar de individuele Defined Contribution regeling. Ik doe een onderzoek naar de risico’s binnen dit nieuwe contract. Door mijn onderzoek ben ik in een half jaar een expert geworden op dit gebied. Hiermee vergroot ik de kennis binnen onze organisatie. Aansluitend hebben we met een groot thema-event de vragen van onze klanten hierover kunnen beantwoorden. Mijn onderzoek vormde de basis voor het event, waardoor ik met mijn opdracht ook echt impact heb gemaakt.Het leuke aan deze opdracht vind ik ook het bijdragen aan vernieuwing. We hebben Achmea IM hiermee voorbereid op de veranderingen in de competitieve markt van institutioneel vermogensbeheer. Dit maakt mijn bijdrage waardevol én actueel.

Als trainee pak ik daarnaast veel verschillende dingen op. Ik help mee op allerlei processen die een rol spelen binnen de afdeling. Hieronder valt bijvoorbeeld het jaarlijkse beleggingsplan dat we schrijven voor elk pensioenfonds. Daarnaast ook een verbetertraject rondom de kwartaalrapportages die we aan klanten verstrekken. Juist door deze verschillende taken leer ik veel over vermogensbeheer. Maar nog veel leerzamer is het communiceren met de klant en het overtuigen van collega’s bij bijvoorbeeld het verbetertraject. Ik vind het leuk dat je als trainee de oud-gedienden in het vak nog iets kunt leren. Bij Achmea staat iedereen open voor een nieuwe visie om zo ons bedrijf en onszelf steeds te blijven verbeteren.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!