Nieuws

Opdracht Management Traineeship

Denise Hensen

”In september 2019 ben ik begonnen aan mijn derde opdracht Bij Zilveren Kruis op de afdeling Strategie en Business Development. Ik heb als Projectmanager – vitaliteit een visie op ontspanning opgeleverd."

"De traditionele rol van een zorg verzekeraar is het betalen en regelen van zorg. Hierbij gaat het om het vergoeden van zorg vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering. Daarnaast helpt de verzekeraar haar klanten met het vinden van de juiste zorg op de juiste plek. Zilveren Kruis gaat echter een stap verder. Onze ambitie: oplossingen bieden zodat meer mensen langer gezond blijven en meer uit het leven halen! Dit bereiken we door oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden binnen de vitaliteitsthema’s beweging, voeding, slaap en ontspanning.

Maar: wat is ontspanning precies? Hoe ontspant Nederland het liefste? waarom is ontspanning eigenlijk noodzakelijk? En hoe kan Zilveren Kruis ontspanning inzetten? Aan mij de schone taak om dit te onderzoeken én ook nog eens  aan het einde van de rit een organisatie breed gedragen en richtinggevende visie op te leveren waar de klant centraal staat. Knap lastig als je net een nieuw bedrijf binnen stapt. In de eerste weken heb ik een multidisciplinair team samengesteld. Door alle afdelingen vanaf het begin bij de opdracht te betrekken creëer je draagvlak, hier heb ik gedurende mijn hele opdracht profijt van gehad. Mijn verantwoordelijkheden waren onder andere het voorbereiden en faciliteren van werksessies, verdelen en coördineren van to-do’s, zorgen dat tussentijdse deadlines werden gehaald en ik gaf updates aan Stakeholders en het Management Team over de voortgang. De visie die we hebben opgeleverd ondersteund nu verschillende afdelingen in het maken van keuzes rondom ontspanning. Denk hierbij aan Innovatie voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Product Management voor wijzigingen in aanvullende verzekeringen en HR voor het interne beleid richting alle collega’s.

Verder heb ik samen met drie andere collega’s gekeken hoe we vanuit Zilveren Kruis kunnen bijdragen aan het verlagen van de werkdruk in de zorg  en hoe we burn-out onder werkend Nederland kunnen verminderen. Hiervoor gebruikten wij een voor ons allen nieuwe werkwijze,  gebaseerd op Agile en Design Thinking methodieken. Een van onze oplossingen was een Serious Game voor duurzame gedragsverandering op het werk. Medewerkers kunnen deze game gewoon op de mobiel via een app spelen. We hebben de game binnen Zilveren Kruis getest, waarbij ik als Game Master heb mogen optreden. Game Master is een fancy woord voor spelleider of manager van de game. Het was mijn taak om leidinggevenden en medewerkers te activeren om actief mee te doen en de resultaten te monitoren. De test was een succes en mijn collega’s gaan de game nu verder testen bij zakelijke klanten.

De 6 maanden bij Zilveren Kruis zijn voorbij gevlogen. Ik heb enorm veel geleerd, gelachen en me 100% onderdeel van het team gevoelt. Zo vliegt elke opdracht binnen het Traineeship voorbij!”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!