Nieuws

Opdracht IT Management Traineeship

Lysanne van Mensvoort

  “Mijn tweede opdracht in het IT Management Traineeship is op onze prachtige locatie in Tilburg (tevens het hoofdkantoor van Interpolis). Voor de divisie Pensioen en Leven houd ik me bezig met de governance omtrent het agile werken (volgens de SAFe methodiek). In het verleden werkten ze voornamelijk volgens de waterval en Prince 2 methoden, echter zitten we binnen de divisie nu midden in een agile transitie. Mijn taak is om in kaart te brengen waar de oude en nieuwe wereld met elkaar schuren en wat voor impact het nieuwe werken heeft op bestaande processen en besturing. Super interessant."

"Ik geniet vooral van de gesprekken met de mensen in het team, ik spreek scrum masters, product owners, ontwikkelaars en schakel constant met het agile transitieteam. Doordat ik bij alle meetings betrokken word leer ik in sneltreinvaart hoe agile werken er in de praktijk aan toe gaat. Ik draai mee in het agile transitieteam (wekelijks transitieoverleg, organiseren van PI-dagen, doorvoeren van procesverbeteringen) en ben daarnaast bezig met het schrijven van mijn voorstel. Het is een zeer aangename combinatie van meewerken in de dagelijkse gang van zaken maar ook met een helikopterview kijken naar het geheel en iets concreets opleveren. Dit is het grote voordeel van trainee zijn, je krijgt echt de tijd om je vast te bijten in een onderwerp.“  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!