Nieuws

Opdracht IT Management Traineeship

Rogier Reemer

“In mijn tweede opdracht ging ik naar Enterprise Architectuur toe, omdat ik houd van complexe problematiek. Iets waar ik écht in moet duiken. Vanwege een extra interesse in cybersecurity werd mij aangeboden om te werken aan ‘de Killswitch’ een eerste concept voor een nieuw verdedigingssysteem waar één powerpoint van bestond. Aan mij de taak om dit verder uit te werken tot een ontwerp voor een functioneel systeem."

"Bij het ontwerp kwamen er eigenlijk twee belangrijke vraagstukken naar voren: wat moet een killswitch precies doen en waar moet het precies komen? Die laatste vraag was eenvoudig te beantwoorden: we willen in geval van een cyberaanval een deel van het netwerk af kunnen sluiten om verspreiding te voorkomen dus moet het op een sleutelpunt komen waar delen van het netwerk gekoppeld zijn (we hebben uiteindelijk drie mogelijke punten gevonden en er een geselecteerd). De tweede vraag bleek een aanzienlijk interessanter vraagstuk te zijn omdat een cyberaanval erg snel gaat en zo’n systeem idealiter automatisch wordt geactiveerd. Helaas is er nog geen model voor een just-in-time threat assessment terwijl een cyberaanval gaande is, wat automatisering van de killswitch nog nét buiten bereik laat.

Binnenkort krijg ik een whitepaper van TNO waarin ze een dergelijk model aan het ontwikkelen zijn en zo zie je maar dat je assignments soms nog een echo terug kunnen geven wanneer je dat het minst verwacht!Een half jaar om van een paar slides tot een ontwerp te komen dat Achmea en haar klanten zou beschermen op een niveau dat momenteel nog niet bestaat en waar een nieuw framework voor moet worden ontwikkeld. Dat leg je zomaar bloot als trainee!”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!