Nieuws

Opdracht Management Traineeship

Eva van den Berg

“Mijn derde opdracht van het management traineeship doe ik in Athene, bij dochter bedrijf Interamerican. In deze opdracht ga ik innoveren op het gebied van woonverzekeren. Aan mij de schone taak om te onderzoeken óf en zo ja hoe we kunnen inspelen op de komst van ‘Smart Home’ technologie, waarmee je op afstand je huis of zaken in je huis kan monitoren en besturen. Daarnaast ben ik teamleider van een accelerator team, samengesteld met vijf mensen van verschillende afdelingen binnen het bedrijf, om in 3 maanden een prototype te ontwikkelen van een ecosysteem rondom woonverzekeringen. Dat betekent het creëren van een samenhangend geheel, waarin woonverzekeringen niet op zichzelf staan, maar onderdeel zijn van een geheel met bouwmarkten, klusjesmannen etc.

Voor beide opdrachten gebruiken we nieuwe innovatie technieken om behoeften van Grieken in kaart te brengen en de pijnpunten of moeilijkheden die zij daar bij ervaren te definiëren. De aannames die we doen testen we op straat, met facebook adds en simpele landingspagina’s of door onze klanten te bellen. 

Uiteindelijk lever ik voor het ‘Smart Home’ project een pilot op waarbij we technologie van een Griekse start up plaatsen in huizen van 50 klanten om verder inzicht te krijgen in hun behoeften. Zij kunnen gratis het product gebruiken, wij ontvangen de data van de hardware en hun ervaringen. Daarnaast bedenken we met het accelerator team een platform waar klanten een hulpvraag kunnen stellen (bijv. zorg voor ouders of klusje in huis) en andere klanten die tijd en expertise hebben dit klusje kunnen oppakken (mede door hoge werkloosheid in Griekenland). 

De uitdaging met innovaties is dat alles wat je bedenkt nieuw is voor jezelf, het bedrijf en de klant. Dat geeft mij een enorme kick, maar vergt ook tijd. Bijvoorbeeld om je nieuwe methodes eigen te maken, het vertrouwen van klanten te winnen om eerlijke antwoorden te krijgen, 1000 ideeën te bedenken tot je er één hebt waar je mee verder kunt en gesprekken te voeren met legal, security en andere afdelingen omdat nieuwe ideeën vaak net buiten de lijntjes kleuren van wat mag. Dat alles in gebrekkig Engels en je bent zo een half jaar verder!”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!