Nieuws

Opdracht Zorginkoop Talentship

Annelot Zeverijn

Annelot Zeverijn:

”Sinds september 2018 ben ik Talent bij Zorginkoop, en ik vertel jullie graag wat over mijn 2e opdracht in het team Research Consultancy. Omdat er binnen Zilveren Kruis veel vraagstukken liggen die soms door tijdgebrek niet kunnen worden opgepakt door afdelingen zelf, of vraagstukken die over verschillende afdelingen spelen heeft Zilveren Kruis een intern consultancy team dat dit oppakt. Bij alle projecten die zij oppakken analyseren ze data en geven ze op basis daarvan een advies. Hierdoor kom je in contact met alle afdelingen van het bedrijf en leer je dus veel mensen kennen.

Tijdens ieder project werkten we met 2 of 3 collega’s nauw samen en hadden we nauw contact met onze ‘opdrachtgevers’, managers en medewerkers van de afdelingen die ons om advies vroegen.

In mijn opdracht heb ik als consultant meegewerkt aan meerdere projecten, waaronder een project dat in kaart bracht waar onze afdeling wachtlijstbemiddeling precies over gebeld wordt. Deze afdeling wordt 66.000 keer per jaar gebeld door verzekerden die vragen hebben over wachtlijsten voor hun behandeling. De afdeling wachtlijstbemiddeling gaat vervolgens voor de verzekerde op zoek naar waar hij of zij eerder terecht zou kunnen. Hele waardevolle informatie, maar intern werd er nog niet zoveel mee gedaan. Uiteindelijk konden we met de data die we vonden de Zorginkoop afdeling adviseren over in welke regio’s er hoge wachtlijsten waren per zorgsoort (zoals bijvoorbeeld ziekenhuis zorg), zodat zij in de regio kunnen onderzoeken of Zilveren Kruis daar extra zorg kan inkopen om de wachtlijsten te verkorten. Super waardevol voor onze verzekerden dus.

Omdat de ‘frisse blik’ van de trainee heel erg gewaardeerd wordt kon ik ook goed meedenken over hoe we met het team de kwaliteit van alle opgeleverde projecten konden verbeteren.

Vanaf het begin voelde ik me volwaardig lid van het team en kreeg ik dezelfde verantwoordelijkheden als iedereen binnen het team. Daarnaast vond ik het leuk om een keer als consultant naar je eigen bedrijf te kijken om zo te zien waar de kansen voor Zilveren Kruis liggen en hoe we onze kennis het best kunnen inzetten om onze verzekerden beter van dienst te kunnen zijn.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!