Nieuws

Opdracht Zorginkoop Talentship

Marianne Koomen

”In september 2019 ben ik mijn talentship Zorginkoop begonnen op de afdeling Strategie en Innovatie. Ik was in dit half jaar onderdeel van het team van beleidsmedewerkers en heb een webinar voor zorgaanbieders georganiseerd.

De afdeling S&I zet de strategische lijnen uit van Zorginkoop en vertaalt dit naar concreet inkoopbeleid. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de andere afdelingen, en met andere partijen in het zorgveld, zoals zorgaanbieders, patiëntverenigingen, VWS en Zorgverzekeraars Nederland. Je doet dus veel contacten op binnen en buiten de afdeling.

Een van de strategische thema’s van Zilveren Kruis is Zorg veilig thuis: sommige typen zorg kunnen prima op afstand gegeven worden. Telebegeleiding bij chronisch hartfalen is hier een voorbeeld van. Omdat er bij zorgaanbieders veel vragen leven over de implementatie en opschaling van telebegeleiding, heb ik hier een webinar over georganiseerd. Natuurlijk doe je zo’n project niet alleen! Ik werkte samen met collega’s die verstand hebben van de inhoud en ook met de afdeling Communicatie. Zelf was ik verantwoordelijk voor de organisatie vanaf de oriëntatie op inhoud, logistiek en kosten, tot de uiteindelijke live uitzending. Spannend, maar heel leuk en leerzaam.

Daarnaast ben ik als beleidsmedewerker aan de slag gegaan voor nieuw beleid op Eerstelijns Diagnostiek. Dat is laboratoriumonderzoek buiten het ziekenhuis. Ieder jaar wordt voor alle zorgsoorten het inkoopbeleid tegen het licht gehouden en bepaald of er veranderingen nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat ontwikkelingen in het zorgveld hierom vragen. Voor Eerstelijns Diagnostiek gaan we toewerken naar centralisatie per regio, om de doelmatigheid te vergroten.

Ik kreeg in mijn eerste opdracht meteen veel verantwoordelijkheid en voelde me echt onderdeel van het team. Tegelijkertijd kreeg ik als talent de kans om rond te kijken, en bijvoorbeeld mee te gaan met collega’s naar interessante afspraken. Op die manier is het talentship voor mij een hele mooie combinatie van direct bijdragen aan betere zorg, maar ook veel leren over de organisatie én jezelf.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!