“Samen zijn we er voor onze klant”

Stephanie van Poucke

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR)heeft juristen op verschillende rechtsgebieden. “Daarnaast maken we gebruik van externe partijen uit ons netwerk of besteden wij zaken uit aan voorkeursadvocaten. En dan kom ik in beeld,” zegt Stephanie van Poucke (29). Ze is Juridisch Adviseur Partner Civiel op de afdelingInkoop & Uitbesteding. In haar blog vertelt ze over haar rol. 

“Een verzekerde meldt een zaak bij SAR. De afdeling Intake & Advies probeert een verzekerde hierbij zoveel mogelijk te adviseren. Kan een zaak niet meteen met een advies worden afgehandeld? Dan gaat de zaak naar één van onze interne juristen of advocaten. Maar niet altijd, soms worden zaken overgedragen aan de afdeling waar ik werk: Inkoop & Uitbesteding. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer SAR intern een bepaald specialisme niet in huis heeft. Of als op enig moment de werkdruk aan de hoge kant is en er niet voldoende behandelaren beschikbaar zijn om een zaak goed op te pakken. Ook is het mogelijk dat de zaak bij ons terecht komt omdat een verzekerde een voorkeursadvocaat wil inschakelen. 

Op zoek naar de juiste behandelaar voor onze klant

Komt een zaak bij ons terecht, dan kijken wij naar wat er speelt. Wij verdelen de zaken op verschillende rechtsgebieden. Zo komt de zaak bij de juiste collega van ons team terecht. Ik beheer overwegend civiele zaken en zorg ervoor dat de verzekerde een passende advocaat krijgt uit ons netwerk. Daarin zitten partners waar we volgens vaste afspraken mee samenwerken. Dat netwerk is belangrijk voor ons. We weten dan ook precies welk kantoor we voor welke zaken kunnen inschakelen. Dat regelt en doet ons relatiemanagement. Zo’n externe partij doet vervolgens de inhoudelijke juridische behandeling van een zaak. Uiteraard proberen we het kantoor zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van onze verzekerde. Het kan zijn dat het kantoor een bepaald specialisme heeft wat past bij de zaak, maar soms wenst een klant juist een advocaat die in de buurt woont. We proberen hierin zoveel mogelijk met de klant mee te denken.  

Genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen

Ongeveer 2,5 jaar geleden ben ik bij SAR terecht gekomen op de afdeling Inkoop & Uitbesteding. Ik wilde wel eens een kijkje in de keuken nemen bij een van de grootste rechtshulpverleners in Nederland. Ook was ik op zoek naar een baan waarin mensen helpen centraal staat. Dan ben je bij SAR aan het juiste adres. De interne organisatie van SAR is continu in beweging en bezig met verandering. We proberen voortdurend onze processen te optimaliseren, zodat we uiteindelijk hiermee onze klanten beter kunnen bedienen. Ik vind het leuk om hierin mee te denken. Wat kan beter of wat kan misschien anders? Naast de ontwikkeling van processen bestaat er ook voldoende aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. SAR is een grote organisatie. Intern zijn er dus ook verschillende stappen die je kunt maken. Kortom, er zijn volop kansen om jezelf te ontwikkelen binnen SAR! 

Wij zijn er voor onze klanten

De klant informeren en ontzorgen dat is belangrijk. Klanten willen vaak snel geholpen worden of meteen iemand spreken. Emoties kunnen dan hoog oplopen. Logisch, want de belangen zijn groot voor de klant. Ik probeer het dan allemaal zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen. Het is fijn als je vervolgens merkt dat het wordt begrepen en dat de klant gerustgesteld is. Een tevreden verzekerde dat geeft mij energie. Want je doet dit toch om klanten te helpen. Die mentaliteit is trouwens heel sterk bij al mijn collega’s van SAR. Er is veel veerkracht, iedereen is betrokken, denkt mee en wil elkaar helpen. Zelfs in hele drukke periodes zoals in deze coronatijd. Samen zijn we er voor de klant. Het is gewoon fijn werken bij SAR. Met fijne collega’s en met Achmea als een prima werkgever, met flexibiliteit in werktijden en volop kansen om aan je ontwikkeling te werken.”  

SAR is een onderdeel van Achmea en werkt voor klanten met een rechtsbijstandverzekering die loopt bij onder andere Interpolis, Centraal Beheer en FBTO.  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!