Nieuws

“Samenwerken aan afwisselende complexe projecten is waar mijn hart voor klopt”

Tim van de Kamer

Janneke van Daal (senior Projectmanager) is al ruim 13 jaar aan het werk bij Achmea. Ze is getrouwd en heeft 2 mooie dochters. Projectmanagement is haar passie. Met veel enthousiasme vertelt ze ons meer over deze rol. Projectmanagement voert een belangrijke rol uit bij het realiseren van projecten en activiteiten die bijdragen aan de veranderdoelstellingen van Achmea. Janneke is resultaatgericht, autonoom, proactief, kan goed problemen oplossen en weet alles op het grensvlak van business en IT. En daarbij houdt zij de risico’s in haar projecten in control.

Projectmanager, hoe kom je daar zo bij?

Ik heb bestuurlijke informatiekunde gestudeerd, waarin ik veel heb opgestoken over de business-IT samenwerking. Na mijn studie ben ik begonnen bij ABN-AMRO. Hier heb ik het IT Traineeship doorlopen en meteen kennis gemaakt met het vak projectmanagement. Van ABN-AMRO ben ik overgestapt naar van Lanschot om verder te groeien als Projectmanager.

Van ABN-AMRO naar van Lanschot bankiers naar Achmea... vertel!

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had het vakmanschap van Achmea hoog zitten en ik hoopte hier flink te kunnen groeien. In 2007 heb ik besloten om de overstap te maken. En mijn verwachtingen werden waargemaakt. Ik heb opleidingen kunnen volgen en kwam in een community met ervaren projectmanagers, ik heb veel van mijn collega’s geleerd. In de rol van Projectmanager kon ik steeds complexere projecten doen. Hierdoor ben ik doorgegroeid tot senior Projectmanager en ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin. Wat mij vooral aanspreekt in deze rol is dat je ontzettend veel mensen leert kennen binnen de organisatie. Zodra een opdracht is afgerond, ga ik op een andere plek in de organisatie weer aan de slag. Voor mij is dit echt belangrijk, ik zou nooit alleen willen werken en houd van de afwisseling.

Je klinkt erg enthousiast! Binnen welk domein doe jij dit?

Inmiddels werk ik al 5 jaar in hetzelfde domein ‘Data’. Data vertegenwoordigen een intrinsieke waarde. Achmea heeft gegevens van veel Nederlandse huishoudens, en moet daar ethisch mee omgaan. Tegelijkertijd willen we met die data waarde creëren voor onze klanten en andere stakeholders.  Aan mij de taak om met mijn projectteam de Data Analisten als het ware te voorzien van een ‘toolkit’ om dit werk te kunnen doen. Zo zorg ik ervoor dat de Data Analist goed is opgeleid en de juiste technieken heeft om zijn werk goed te kunnen doen.  

Tof! Dus eigenlijk faciliteer jij de Data Analisten van Achmea?

Ja, zo kan je het wel samenvatten inderdaad! Bij Achmea wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, bijvoorbeeld Phyton en R. Om de Data Analisten  te helpen bij het gebruiken van deze technieken hebben we de Data community TADA opgericht. Hier ben ik trots op. We zijn ervan overtuigd dat je veel kan leren van elkaar als je elkaar makkelijk kan vinden. Binnen deze community komen de Data Analisten van alle bedrijfsonderdelen samen.

3 jaar geleden zijn we met 4 ketens in het programma begonnen. Langzamerhand kregen steeds meer collega’s over dit programma, Schaalbare analytics, te horen en zij waren enthousiast! Inmiddels is het uitgegroeid tot een programma waar  alle ketens aan boord zijn. Dit vind ik gaaf want ik geloof sterk in de doelstellingen van dit programma.

Leuk dat je zo enthousiast bent! En wat is nou het 'geheim' van jouw werkplezier?

Bij Achmea voel ik me net een kind in een snoepwinkel. Ik kan kiezen welke opleidingen ik wil doen, er zijn super veel leuke opdrachten én de kansen die je hier krijgt zijn enorm. Je krijgt ruimte om de opdrachten te doen die bij je passen. Je mag veel zelf invullen en kiezen. Dat is echt iets wat nieuw talent moet weten. Dit vraagt natuurlijk wel veel eigen verantwoordelijkheid, regie en zelfstandigheid en dit wordt ook van je verwacht.

Onbeperkt leren en ontwikkelen klinkt goed! Hoe bespreek je zoiets met je leidinggevende?

Dat is heel simpel! Een aantal jaar geleden heeft Achmea afscheid genomen van het traditionele beloningssysteem. Dat heeft geleid tot TOP, waarin we stimuleren om continu bezig te zijn met talent, ontwikkelen en presteren. Ik ben ambassadeur van dit programma. Bij TOP kijk je aan de hand van zelfreflectie naar wat je talenten zijn, waar je je op wil ontwikkelen en waar je op wil presteren. Deze drie aspecten horen bij elkaar en daar biedt Achmea ook weer alle mogelijkheden voor. Je bent hier nooit uitgeleerd!


Wil jij net als Janneke ook werken aan een gezonde, veilige én duurzame toekomst? Bekijk dan hier onze vacatures.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!