Nieuws

Spelen met Lego® op maandagochtend

Fiona de Geus

Bij Achmea proberen we de toekomst een stap voor te blijven. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Door continue te innoveren, state-of-the-art technology te gebruiken, talent aan te trekken én door medewerkers te inspireren. Op 18, 19 en 20 maart vond de tweede editie het Achmea Innovatie Event plaats in Tilburg. Een event waarop de innovatieve cultuur van Achmea uitgelicht wordt. Collega Fiona de Geus (projectmanager preventie & interventies arbeidsongeschiktheidsverzekering) was aanwezig en vertelt haar verhaal!

“Een festival in ons gebouw in Tilburg?” Dat was mijn eerste gedachte toen er van alles naar binnen gereden en opgebouwd werd… Ik bedacht me al snel dat dit voor het Innovatie Event en werd gelijk nieuwsgierig!

Op maandagochtend spelen met Lego®
Er zijn slechtere manieren om de week te beginnen :)! Bij de eerste workshop kregen we de opdracht om met Lego® uit te beelden waar Achmea voor staat. Eerst alleen en later met alle workshopdeelnemers. Ik had nooit gedacht dat dit zo soepel zou gaan. Het doel van de workshop? De deelnemers in laten zien dat het denkproces versnelt en het perspectief op een vraagstuk verandert als je bouwt en met je handen bezig bent. Weer wat geleerd!

Wat focus op de klant én een knus tentje gemeen hebben
Na het Lego® avontuur stap ik een tent in met informele zitjes. Een knusse setting. Het was tijd voor de workshop ‘doen en experimenteren’. In mijn werk als projectmanager interventies en preventie bij arbeidsongeschiktheidsverzekering houd ik mij bezig met allerlei vraagstukken rondom interventie en preventie bij arbeidsongeschiktheid. Ik ben altijd op zoek naar innovatieve oplossingen en verbeteringen. Doen en experimenteren spelen hierin een grote rol. Maar hoe doe en experimenteer je nou effectief? Na het volgen van deze workshop heb ik wat tips voor je ;).

  • Tip 1: Zorg dat je helder hebt wát je precies wil bereiken.
  • Tip 2: Het succes van een experiment of pilot wordt bepaald bij de start.
  • Tip 3: Probeer dingen altijd uit in een kleine setting en breidt de setting bij succes uit.


Klinkt redelijk eenvoudig toch ;)? In de praktijk blijkt dat we vaak voorbij gaan aan deze basisbeginselen van succes.Kortom; een inspirerende en waardevolle dag! Bij een volgend Innovatie Event ben ik er zeker weer bij én probeer ik andere workshops uit. Want volgens mij heb ik nog het nodige interessante gemist…

Nóg een tip: bekijk de video van het Innovatie Event op het Youtube Kanaal van Achmea.

En dan de allerlaatste tip… onder deze blog vind je de laatste posts van het WerkenbijAchmea Instagram Account. Op de hoogte blijven van wat er bij Achmea achter de schermen gebeurt? Volg ons op InstagramFacebookLinkedIn óf Twitter!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!