Nieuws

Tien jaar later en veel ervaring rijker!

Svenja Winter

Een mooi buzzwoord; talentontwikkeling. Veel organisaties spreken erover. Maar wat is talent en wat houdt talentontwikkeling precies in? In deze reeks van 8 blogs laten wij jou zien hoe Achmea kijkt naar talent én wat talentontwikkeling voor ons betekent. Svenja Winter (Communicatieadviseur Facilitair Bedrijf en Documentlogistiek) startte ooit als secretaresse bij de toenmalige Divisie Schade & Sociale Zekerheid. Inmiddels heeft zij haar hbo-opleiding Facility Management afgerond, is van baan geswitcht en reisde af naar Tanzania. Dit alles droeg bij aan Svenja’s talentontwikkeling. In deze blog vertelt Svenja haar verhaal.

Huisje boompje beestje én een nieuwe baan

Op een bepaalde leeftijd begin je stiekem te denken aan huisje, boompje, beestje. Ik werkte destijds als secretaresse bij internationale bedrijven. Een drukke baan die niet te combineren was met het gezinsleven dat ik graag wilde. Het was tijd voor een minder drukke baan en meer balans tussen werk en privé. Ik solliciteerde bij Achmea en werd aangenomen als secretaresse bij de toenmalige divisie Schade & Sociale Zekerheid. De eerste periode was superleuk, nieuwe collega’s, een nieuwe omgeving en nieuwe werkzaamheden. Maar op een gegeven moment wilde ik meer.

Eerst switchte ik van afdeling maar ook dat gaf niet het gevoel waar ik op hoopte. Via de interne vacaturebank solliciteerde ik als relatiebeheerder bij Documentlogistiek. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met het communicatievak. Ik verzorgde de communicatie voor de relatiemanagers, zodat zij zo goed mogelijk interne businesspartners konden vertellen over de diensten en producten van Documentlogistiek. Er ging een wereld voor me open en ik besefte dat ik de communicatiekant op wilde en het vak meer eigen wilde maken. Ik besloot een hbo-opleiding te gaan volgen.

Een opleiding volgen; dat leek mij wel wat!

Ruim drie jaar geleden begon ik met een deeltijd opleiding Facility Management. Ik heb bewust gekozen voor een opleiding die breder is dan alleen communicatie. Projectmanagement, contractmanagement, management en organisatie en dus ook de module communicatie waren onderdeel van de opleiding.

Twee jaar lang had ik twee avonden per week opleiding. Dat was heel zwaar in combinatie met een gezin, maar die opleiding heeft mij zo veel gegeven. Ik voelde dat er meer ontwikkeling mogelijk was en gelukkig werd mij die ruimte gegeven. Het heeft me met name meer zelfvertrouwen gegeven, omdat je theorie in de praktijk kan brengen. Een enorme verrijking!

Voor de Achmea Foundation naar Tanzania

Dagelijks houd ik mij bezig met communicatie rondom duurzaamheid, digitalisering, veiligheid en dataretentie. In deze functie zit ik helemaal op mijn plek! Afgelopen oktober ben ik in opdracht van de Achmea Foundation naar Tanzania gegaan. Zij zochten een Achmea collega die bij East West seed een workshop over communicatie kon geven en te helpen met een Communicatieplan. Dat leek mij wel wat! Ik nam contact op met de Foundation en kreeg na een aantal gesprekken het verlossende antwoord; ik mocht naar Tanzania om dit bedrijf te helpen met een concreet en doelgericht communicatieplan!

Boeren helpen aan een betere toekomst

East West Seed is een groentezadenbedrijf die kleine boeren in Tanzania helpt aan een betere toekomst. De markt voor groentezaden groeit snel in Tanzania omdat steeds meer boeren inzien dat investeren in kwalititeitszaden hen een goede opbrengst oplevert. East West Seed helpt ze door kennis te delen en de boeren te trainen hoe zij een goede oogst krijgen.

Samen aan de slag!

East West Seed had sterke behoefte aan een communicatieplan: focus, concreetheid en resultaat. Samen met het communicatie- en marketingteam ging ik aan de slag. Wat een enthousiasme en energie. We startten met inzicht te krijgen in de impact van de bestaande communicatiemiddelen en bedachten nieuwe communicatiemiddelen en hoe deze te implementeren. Samen gingen we SMART doelstellingen bepalen, koppelen aan de middelen en die plotten in een kalender. Dit hielp ze wat, waarom en hoe te communiceren. Ook hebben we aandacht besteed aan social media en radio/lokale TV commercials.Het was een supermooie ervaring en ik heb er veel van geleerd. Niet vakinhoudelijk, maar wel op persoonlijk vlak. Ik heb geleerd dat mijn kennis op het gebied van communicatie waardevol is. En ik heb gewerkt aan mijn persoonlijk leiderschap: ik ben in staat geweest om de doelen die ik voor ogen had te realiseren en optimaal gebruik te maken van mijn eigen kwaliteiten en talenten. Ik heb creativiteit en inspiratie opgedaan, mijn zelfvertrouwen vergroot en geleerd mijn eigen kwaliteiten meer te omarmen. Ik ben hier enorm trots op.

Tien jaar later en veel ervaring rijker!

Wie had dat gedacht; dat ik na tien jaar nog voor dezelfde werkgever zou werken. Ik zelf eigenlijk niet. Wel gehoopt natuurlijk. De reden dat ik hier nog zit? Omdat Achmea mij de ruimte geeft om mijzelf te ontwikkelen op alle denkbare vlakken.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!