Nieuws

Van advocatenkantoor naar Stichting Achmea Rechtsbijstand “de vacature bleef in mijn hoofd zitten”

Samantha Aalpol

Macy van Boxtel (26) is februari 2022 begonnen als Juridisch Adviseur bij de afdeling Inkoop en Uitbesteding van Stichting Achmea Rechtsbijstand. “Iedere dag is onvoorspelbaar en ieder gesprek met een verzekerde is totaal anders, dat maakt mijn werk leuk”, vertelt ze.

Vertel! Waarom stapte jij over naar een rechtsbijstandsverzekeraar?

“In de zomer van 2021 studeerde ik af aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn rechtenstudie koos ik voor de “logische” route; ik ging enthousiast aan de slag bij een advocatenkantoor. Toen ik daar eenmaal zat, daalde onverwachts mijn enthousiasme.  Het was niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Het contact met cliënten en mijn collega’s vond ik ontzettend leuk. Maar het schrijven van de uren maakte mij onnodig nerveus.

Eind 2021 zag ik op LinkedIn de vacature (zie de vacature Juridisch Medewerker Uitbesteding) bij de afdeling Inkoop en Uitbesteding van Stichting Achmea Rechtsbijstand langskomen. Ik was niet meteen op zoek naar een andere baan, maar deze vacature bleef in mijn hoofd zitten. Daarom besloot ik toch te solliciteren. Gelukkig was niet alleen ik enthousiast, maar was Achmea dat ook over mij!

Goed nieuws! Waar hou jij je op dit moment voornamelijk mee bezig?

Wanneer een verzekerde een juridisch conflict heeft, dan kan dit intern worden behandeld of worden uitbesteed aan een extern advocatenkantoor. Als Juridisch Adviseur ben ik verantwoordelijk voor het uitbesteden van zaken aan advocatenkantoren waarmee we samenwerken. Dit klinkt misschien simpel of eentonig maar dat is het zeker niet! Er komen zoveel aspecten bij kijken. Zo heb je veel contact met advocaten, die vragen vaak ook door. Dan moet je juridisch inhoudelijk wel wat weten. Dit geeft leuke uitdagingen en je leert de kantoren goed kennen.

Verder is elke zaak en elk verhaal van een verzekerde anders. Een juridisch conflict is heftig en verzekerden zitten vaak hoog in hun emotie. Ze willen hun verhaal kwijt. Zo sprak ik een verzekerde die geluidsoverlast had van haar bovenburen. Verzekerde was erg emotioneel omdat zij niet meer thuis wilde komen in het lawaai. Ze vond het erg prettig om met iemand over de kwestie te spreken. Jij kan een luisterend oor bieden en advies, informatie maar ook geruststelling geven over het uitbesteden van het dossier. Ik zorg ervoor dat het geschiktste kantoor het dossier gaat behandelen. Het voelt dan heel fijn als een klant jou bedankt.

Goed om te horen! Helemaal op jouw plek dus?

Absoluut! En wat mij het meest verraste toen ik begon bij Stichting Achmea Rechtsbijstand, was het warme welkom. Het voelt als een warm bad, zo prettig is de sfeer! Mijn team is ook heel erg leuk. We werken makkelijk samen omdat de lijntjes erg kort zijn. Op deze manier kunnen wij de klant een optimale dienstverlening en klantbeleving bieden. Zelf blijf ik leren om hier steeds beter in te worden. Achmea biedt voldoende ruimte en opleidingen om mezelf te ontwikkelen, daarbij heb ik zelf de regie.

Het is daarnaast fijn dat Achmea oog heeft voor een goede werk/privé balans. Aan het einde van de dag kan ik mijn werk goed loslaten. Het feit dat ik 4 dagen werk, draagt bij aan goede balans. Mensen hebben bij een verzekeraar zoals Achmea het beeld dat wij alleen denken in geld en winst. Dat is niet zo. Wij denken aan de klant, want dat is ons werk.”

Wil jij net als Macy ook werken aan een gezonde, veilige én duurzame toekomst? Bekijk dan hier onze vacatures.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!