Nieuws

“We werken in 1 grote snoepwinkel qua kansen en mogelijkheden”

Mariska Baanstra

De wekker gaat. Zin in weer een werkdag bij Achmea? Mariska wel hoor! Want ze heeft meerdere kickstarters die ervoor zorgen dat ze vol energie en plezier aan het werk gaat. Benieuwd waar Mariska haar bed voor uitkomt? Lees snel verder.

Mariska woont in Bussum samen met haar man en twee dochters. Ze is Manager Change bij HR Dienstverlening, hét kloppend hart van Achmea HR. “We zijn een shared service center voor alle HR-processen en als Team Change verbeteren we de HR Services continu en zorgen we voor optimalisatie en innovatie” vertelt ze ons.

Hoe ziet jouw carrière bij Achmea er tot nu toe uit Mariska?

Ik heb 3 jaar gewerkt als Projectleider Leren en Ontwikkelen bij Zilveren Kruis. Ik was hier verantwoordelijk voor alle opleidingen voor het klant contact centrum. Ik heb daar veel gedigitaliseerd en geflexibiliseerd omdat er altijd een grote stroom nieuwe medewerkers binnenkomt aan het einde van het jaar. Om die grote toestroom nieuwe medewerkers goed op te leiden op eigen niveau, tijd en tempo heb ik samen met het team een volledig digitale onboarding neergezet. Deze is uiteindelijk zelfs bekroond met 2 internationale learning technology awards!


Wauw, gefeliciteerd! Daar kreeg je vast energie van?

Absoluut. Ook gaf het introduceren van continu leren en gamification veel energie. Spelenderwijs leren zonder toetsen waren mooie innovaties en dragen bij aan het werkplezier van de medewerkers. Na 3 jaar vond ik het tijd voor iets anders, en wilde ik me graag verbreden. Ik heb toen de Masterclass Verandermanagement gedaan bij Nyenrode en werd daarna aangenomen als Transitiemanager bij HR Dienstverlening. De afdeling moest een verandering doormaken vanuit werken in 9 gespecialiseerde teams naar 2 teams Run & Change. Werken vanuit 1 werkvoorraad, gericht op de klantvraag. Meer vanuit data en digitaal. Een mooie transitie waar we nog steeds mee bezig zijn. Na 6 maanden ontstond de positie van Manager Change, een mooie stap in mijn ontwikkeling en logische rol om op mij te nemen na Transitiemanager.


Gaaf! Je kon dus meteen aan de slag met je eigen plannen?

Klopt! Ik kon met het team samen de veranderingen en verbeteringen doorvoeren die we vanuit de transitie hadden bedacht. Zo hebben we inmiddels na meer dan een jaar hard werken de HR Kennisbank geïntroduceerd, waar alle Achmea collega’s zelf de antwoorden op hun HR vragen kunnen vinden. We zagen gelukkig dat er meteen veel gebruik van werd gemaakt, en we kregen ook lovende reacties over de vindbaarheid van alle informatie. Dan heeft al dat harde werk echt zijn vruchten afgeworpen en ben ik absoluut trots op wat mijn team neergezet heeft.


Daar mag je zeker trots op zijn! Waar ben je nu mee bezig?

Momenteel werk ik aan meerdere grote projecten binnen HR Dienstverlening, 1 daarvan komt voort vanuit de transitie. Dit project heet Het Superproject, omdat het 4 projecten zijn die afhankelijk van elkaar zijn en de basis van de transitie zijn. Het bestaat uit WFM & Opleiden, waar we zorgen dat alle Run collega’s zo opgeleid zijn zodat we het werk breed kunnen verdelen. Dat alle pieken kunnen worden opvangen, mensen zich kunnen ontwikkelen waar nodig, en we ook de werkvoorraad onder controle houden. Het onderdeel waar ik verantwoordelijk voor ben is Procesoptimalisatie & Digitalisering. Door processen te verbeteren en digitaliseren kunnen we daar zijn waar de medewerker van Achmea ons nodig heeft. Zo digitaliseren we bijvoorbeeld het planningssysteem voor de bedrijfsartsen, zorgen voor een track & trace systeem rondom je indiensttreding en werken aan een vlekkeloos declaratieproces.


Je hebt zoveel moois gedaan: hoe kickstart jij nu elke werkdag?

Binnen Achmea is ontzettend veel mogelijk en elk onderdeel voelt als een andere omgeving. Ik zeg wel eens dat we in 1 grote snoepwinkel werken qua kansen en mogelijkheden, er is zo veel te optimaliseren en verbeteren! Dit is absoluut een kickstarter. Voordat ik bij Achmea werkte verbaasde ik me er altijd over dat mensen hier 20, 30 of wel 40 jaar werken. Inmiddels begrijp ik dat beter omdat iedere stap weer een heel andere omgeving met zich meebrengt. Ik heb nog heel wat plekken binnen Achmea op mijn verlanglijstje staan waar ik zelf kan leren én optimaliseren. Verder is Achmea is een hele warme organisatie waar je jezelf kunt ontwikkelen en ontplooien. Binnen Achmea staat iedereen voor elkaar klaar om elkaar verder te helpen. Daarnaast zijn er zo ontzettend veel soorten banen dat er altijd wel iets leuks tussen zit voor elk talent! 


Ook zin om je werkdag vol energie en plezier te beginnen? Mooi! Bekijk onze vacatures en solliciteer. Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕! Ook best lekkere kickstart trouwens 😉.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!