Nieuws

“Werken aan een app voor 287.425 unieke herkenbare bezoekers maakt mijn werk uitdagend”

Maarten Wiegerinck

Maarten Wiegerinck (Lead iOS Developer) is 39 jaar oud en woont in Velp samen met zijn vrouw en twee dochtertjes. In zijn sporadisch beschikbare tijd speelt hij graag gitaar, leest hij boeken, kijkt hij films en series en probeert hij ook nog te sporten. Hij is een harde werker, houdt niet van half werk en open eindjes. Maarten is ruim 4 jaar werkzaam bij Achmea als Lead Developer in het iOS team van Mobile Company. Hier maakt hij de iOS app van Centraal Beheer.

iOS Developer, interessant! Vertel eens wat meer?

Mijn carrière als iOS Developer is 10 jaar geleden begonnen. Toen ik 4 jaar geleden een vacature van Achmea voorbij zag komen op het internet wist ik toevallig dat een oud-collega hier werkte en dat hij altijd erg enthousiast was. Ik besloot te solliciteren en werd aangenomen! Ik ben begonnen als senior iOS Developer en met trots kan ik zeggen dat ik sinds januari Lead iOS Developer ben in het iOS team van Mobile Company, Centraal Beheer. Binnen deze functie focus ik mij volledig op de Centraal Beheer app. Deze app draagt bij aan de klantbediening en service naar de klant. Klanten verwachten goede digitale service waarmee ze makkelijk zelf zaken kunnen regelen. Een mobile app hoort hierbij. We werken aan nieuwe features waar onze klanten blij van worden, maar zorgen ook voor technische vernieuwingen en een efficiënt ontwikkelproces.  

Klinkt goed! Wat vind je zo leuk aan dit werk?

Ik vind het vooral leuk om terug te zien dat de Centraal Beheer app zoveel gebruikt wordt door klanten. De app is inmiddels meer dan 700.000 keer gedownload en had in 2021 287.425 unieke herkenbare bezoekers. Het leeft echt en dat zie je terug in de feedback die we krijgen van de gebruikers. Technisch gezien vond ik het erg leuk om aan de refactor van het schade-meldproces te werken. We hebben de code hiervoor opnieuw geschreven zodat het goed om kan gaan met de nieuwste requirements en beter voorbereid is voor de toekomst. Dit was een mooie uitdaging!  

Dat doe je vast niet allemaal alleen 😊 Met wie werk je veel samen?

Nee, dat klopt. Naast dat ik de combinatie van werken in de techniek én oplossingen bedenken erg leuk vind, werk ik samen met een groot team waar je communicatieve uitdagingen hebt. Je werkt bijvoorbeeld samen met verschillende afdelingen en expertises. Denk daarbij aan teams die de backend interface verzorgen, architecten, webteams, marketing, UX’rs en nog veel meer. Hierdoor bouw je een groot netwerk op. Dat vind ik mooi! 

Wat fijn dat je zo enthousiast bent! Ben je dit ook over Achmea?

Zeker! Mijn 36-urige werkweek zorgt ervoor dat ik een goede werk/privé balans heb. Ook krijg je veel vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Het is fijn om thuis te kunnen werken maar ook naar kantoor te kunnen wanneer je wilt. Het hebben van kleine kinderen kan soms nogal een uitdaging zijn. Voor Developers buiten Achmea kan het lijken dat Achmea geen uitdagende technische dingen doet. We zijn natuurlijk geen hippe Start-Up of een Tech-Company maar we hebben wel onze eigen technische uitdagingen. Daarnaast werken we volgens een Agile principe (SAFe) en houden we ons ook zeker bezig met de nieuwste technieken en ideeën! Juist de complexiteit maakt het uitdagend. We hebben een grote en uitdagende app die we continu aan het verbeteren zijn. Alle klanten kunnen hier dagelijks het resultaat van terugzien.  

Wil jij net als Maarten ook werken aan een gezonde, veilige én duurzame toekomst? Klik dan hier voor onze vacatures.  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!