Nieuws

Wij kiezen er juist voor om de benadeelde vooruit te helpen

Tom Helderman

“Een zaak van A tot Z behandelen, dát is het mooie van mijn werk,” zegt Tom Helderman (40). Hij is behandelaar op de afdeling Aansprakelijkheid Bedrijven bij Achmea Personenschade. In zijn blog vertelt hij er enthousiast over. 

Ik behandel een zaak volledig. Dat vind ik ook het mooie van mijn werk. Ik krijg de melding, beoordeel de dekking op de polis en kijk of de klant aansprakelijk is. Is dat het geval, dan ga ik in contact met de benadeelde de letselschade afwikkelen. Dat hele traject doorlopen, vind ik prachtig en geeft mij energie. Als ik iemand met fors letsel tóch weer op de rit krijg of een doel in het leven kan geven, is dat extra mooi. Ook al is diegene niet mijn klant. Dat is ook hoe wij er binnen Achmea mee omgaan. Natuurlijk kun je de schade gewoon uitbetalen. Dat is misschien het snelst. Wij kiezen er juist voor om de benadeelde vooruit te helpen.

Samen kijken naar wat nog wél kan

Helpen is meer dan alleen geld. Laatst had ik een zaak van een man die een arm was kwijtgeraakt bij een bedrijfsongeval. Hij zag het even helemaal niet meer zitten. Want wat kon hij nog wél? Samen met experts en arbeidsdeskundigen kijk je daar dan naar. Nu heeft hij een soort bionische arm en is voor driekwart van zijn uren weer gewoon aan het werk. Als ik zoiets voor elkaar krijg, ben ik hartstikke trots. En natuurlijk weet ik dat het óók voor Achmea goed is. Immers, iemand die altijd fulltime werkte, krijgt in zo’n geval een hoge schadevergoeding. Dan is een bionische arm weliswaar erg duur, maar altijd nog goedkoper dan iemand levenslang salaris doorbetalen. Maar hoe dan ook overheerst bij mij dan het positieve gevoel over het perspectief dat deze man nu weer heeft.

Open en eerlijk uitleggen hoe het werkt

Natuurlijk is er wel eens een spanningsveld met een klant. Dat snap ik wel. Klanten hebben bij een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven namelijk een eigen risico. Soms heb je dan discussie, maar ik ben daar altijd heel open in. Ik leg gewoon uit hoe de rechtspraak in Nederland werkt en wat de gedachte achter die aansprakelijkheid is. Als ik dat toelicht, zien klanten vaak ook wel dat een uitspraak logisch en terecht is.

Werkgever Achmea past bij mij

Ik ben erg blij dat ik mijn werk bij Achmea kan doen. Eerder werkte ik hier al eens. In verband met de woon-werk afstand stapte ik toen over naar een andere verzekeraar. Na anderhalf jaar was ik alweer terug. De werkgever Achmea past heel erg bij mij. Thuiswerken, het vitaliteitsprogramma Gezond Werken, bedrijfsfysio; het is allemaal prima geregeld en écht onderdeel van de organisatie. En heel belangrijk voor mij; ik kan hier behoorlijk autonoom werken. Erg prettig! Ik kan zelf beslissen. Uiteraard zijn er grenzen, maar daarbinnen kan ik heel veel op mijn eigen manier doen. In een fijne werksfeer met open, betrokken en hulpvaardige collega’s. En met volop kansen om door te groeien binnen Achmea. Al lukt je dat alleen op eigen initiatief. Het wordt niet voor je bedacht. Je moet zelf de regie pakken over je loopbaan. Doe je dat, dan krijg je alle kans je te ontwikkelen in de richting die jij wilt.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!