Nieuws

Wij staan voor Diversiteit

Hussain Al-Juburi

Culturele diversiteit is hip. Je hoort het binnen elke grote organisatie. Maar wat betekent het voor Achmea én wat gebeurt er allemaal op het gebied van Diversiteit en Inclusie? Hussain Al-Juburi (Recruiter Diversiteit bij Achmea) vertelt zijn persoonlijke verhaal én waarom hij trots is op het Charter Diversiteit dat Elly Ploumen (Groepsdirecteur HR bij Achmea) gister ondertekende.

Once upon a time…

Er was eens een jongen, genaamd Hussain, geboren in Irak en sinds zijn 8e woonachtig in Nederland. Nadat hij zijn studie succesvol afrondde bleek het lastig om aan een baan te komen. Voornamelijk omdat bepaalde vanzelfsprekendheden voor hem niet vanzelfsprekend waren. Zijn ouders (arbeidsmigranten) konden hem niet helpen bij het opstellen van een CV of vertellen hoe je een sollicitatiegesprek voert. Uiteindelijk lukte het en bemachtigde hij een toffe baan.

Die jongen, dat ben ik!

Die Hussain, dat ben ik! Inmiddels 29 en werkzaam als Recruiter Diversiteit bij Achmea. Ik heb van mijn eigen ervaring mijn werk gemaakt. Dat begon ongeveer 10 jaar geleden. Nadat ik de eerste problemen heb ervaren met solliciteren zonder enige kennis ben ik mij hierin gaan verdiepen. Mijn kennis en ervaring ben ik vanaf dat moment in gaan zetten om anderen te coachen in sollicitatieprocedures.

Van je hobby je werk maken

10 jaar lang heb ik mijn expertise op het gebied van solliciteren met een migratieachtergrond vrijwillig ingezet; zowel voor individuen als voor organisaties. In 2018 werd ik benaderd door Siham Achahboun (Programmamanager Culturele Diversiteit & Inclusie bij Achmea) met de vraag of ik mijn expertise voor Achmea in wilde zetten. Een hele eer, maar ik vond dat mijn visie wel binnen de organisatie moest passen en ging met Siham in gesprek.

Het fundament

Veel organisaties doen iets rondom diversiteit en inclusie. Ze doen het ‘erbij’. Bij Achmea is diversiteit en inclusie een belangrijk onderdeel van de strategie. Achmea staat voor een veilige, gezonde en toekomstbestendige samenleving. We vertegenwoordigen veel klanten in de samenleving en willen daar een afspiegeling van zijn. Diversiteit is daarom belangrijk voor Achmea. Een diverse en inclusieve organisatie levert ons bovendien meer creativiteit, innovatie en een betere klantbediening. En het zorgt ervoor dat we het beste talent kunnen aantrekken én behouden.

Voorop lopen!

De toekomst een stap voor zijn. Dat is wat wij binnen Achmea doen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project met statushouders en mbo’ers dat ik begeleid. Per september treden er 3 statushouders en 2 mbo’ers met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons in dienst. Zij starten met een traject waarin ze leren en werken combineren. Het uiteindelijke doel? Deze talenten binnen 1 jaar om-/ bijscholen naar security of omnichannel specialisten en voor langere tijd aan onze organisatie binden. Het unieke van dit project? Het is een springplank naar een mooie carrière. Wij hebben vertrouwen en bieden dat ook richting onze medewerkers. Daarom krijgen ze tijdens dit traject een jaarcontract en bij succesvolle afronding een vast contract . Tof he?!


Charter Diversiteit

Op 12 september ondertekende Elly Ploumen (Groepsdirecteur HR bij Achmea) het Charter Diversiteit én daar ben ik trots op! Het mooiste? We hebben ambities op het gebied van diversiteit en inclusie én doen er daadwerkelijk iets mee. Bij de ondertekening zei Elly; “We hebben voor de komende jaren flinke ambities op het gebied van diversiteit. Die kunnen we alleen samen waarmaken als onze medewerkers zichzelf kunnen en durven te zijn en we open staan voor hun talenten.”  En daar sluit ik mij bij aan!

#daaromwerkikbijachmea

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!