Nieuws

Zingende Scrum Master of scrummende zangeres?

Amber van Leeuwen

Werken bij een verzekeraar én actief als zangeres. Het is een combinatie die niet iedereen verwacht. Voor mij is dit het beste van twee werelden. Aan de ene kant werk ik bij een fijn bedrijf waar ik mij bezighoud met zowel teamperformance als inhoudelijke vraagstukken. Aan de andere kant ben ik bezig met mijn passie: zingen. Vanuit deze passie heb ik mijn eigen concept vormgegeven, Concert op Maat. In deze blog neem ik je mee in mijn verhaal.

Van vooropleiding klassieke zang naar de Master Data Science
"Hoi ik ben Amber en ik zing". Dat is wat ik als meisje van 16 zei. Ik had 1 missie; zangeres worden. Ik volgde een vooropleiding klassieke zang aan het conservatorium, maar kwam erachter dat ik klassiek te klassiek vond, en pop te pop. Daarnaast vond ik andere dingen studeren ook leuk. Dat leidde ertoe dat ik na mijn middelbare school met mijn studie aan Tilburg University begon.

Ik deed de aanname dat ik naast mijn studie (en het wonen/leven in een nieuwe stad) zou blijven zingen en optreden. Echter weten we allemaal hoe dat gaat; als je je inzet voor het een, houd je minder tijd over voor het ander.

Tijdens mijn IT Management Traineeship bij Achmea stortte ik mij vol op mijn carrière
Na werkzaam te zijn geweest als werkstudent, besloot ik dat ik bij Achmea wilde blijven. Ik begon als IT Management Trainee waarbij ik me volledig focuste op zo snel mogelijk ontwikkelen en stappen maken. Het persoonlijk leiderschap traject deed mij echter inzien dat ik mijn andere passie, zingen, miste.

Het moment dat je jezelf afvraagt ’waar word ik nou het meest gelukkig van’
Nu bijna twee jaar geleden stelde ik mezelf de vraag ‘waar word ik nou het meest gelukkig van’? Meteen dacht ik: zingen en mensen ontroeren! Hierdoor realiseerde ik me dat als ik ook dat echt wilde, ik dingen moest gaan veranderen.

Ik volgde mijn hart en ging voor een goed doordachte én én keuze
Bij Achmea deelde ik mijn wens om meer te zingen. Wel wilde ik graag bij Achmea blijven werken. Het geeft mij namelijk ook veel energie om samen te werken in een team, te sparren met directe en indirecte collega’s, mezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak om zo een bijdrage te leveren aan de doelen van Achmea. Dus mijn keuze zou een en én keuze worden, en dit keer een heel bewuste.

Naast mijn werk bij Achmea heb ik mijn concept, Concert op Maat, vormgegeven
Ik ging 34 uur werken, zodat ik daarnaast meer kon gaan zingen en optreden. Tijdens tuinconcerten vorig jaar kwam ik erachter hoe bijzonder het was om muziek te zingen die echt wat voor mensen betekent. En hoe mooi is het als mensen elkaar dat cadeau kunnen doen? Dat is de kern van wat is uitgegroeid tot Concert op Maat (www.concertopmaat.com).

De concerten die ik geef, waarbij ik naast een lievelingslied ook liederen uit mijn repertoire zing, zijn geschikt voor mensen thuis én op werk. Thuis wanneer iemand zijn of haar partner, oma of een goede vriend wilt verrassen met een origineel en persoonlijk cadeau. Daarnaast zijn ook bedrijven juist nu op zoek naar unieke manieren om medewerkers digitaal te bereiken, bijvoorbeeld tijdens een medewerkersbijeenkomst of een congres. Ik zing dan liederen die qua sentiment of tekst aansluiten bij het doel van het event.

‘’The best of both worlds’’
In plaats van 34 uur besloot ik vanaf afgelopen oktober 28 uur te gaan werken; om serieus tijd te maken voor het uitbouwen van Concert op Maat. Ook switchte ik van baan; van IT Procesmanager naar Scrum Master. Omdat ik erachter kwam dat ik vooral bezig wilde zijn met processen tussen mensen en binnen een team zoals teamperformance.

Hiermee heb ik mijn balans gevonden. Ik ben ontzettend blij dat ik deze werelden kan combineren. Van beide werelden krijg ik energie, wat erg belangrijk is wanneer je zo een ‘’combi’’ baan hebt. Wat ik ontzettend gaaf vind is als die twee werelden vervolgens samenkomen: zoals het zingen tijdens medewerkersbijeenkomsten van Achmea, waarbij ik voor collega’s zing.

Ik kijk uit naar de komende periode. Ik hoop veel mensen te mogen raken tijdens een Concert op Maat en daarnaast kijk ik ernaar uit om samen met mijn team onze doelen te realiseren!

Vind je het leuk hier eens over door te praten? Ben jij misschien zelf ook op zoek naar een balans óf wil je iemand een Concert op Maat geven? Neem dan vooral contact met mij op, ik drink graag een virtuele kop koffie met je!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!