Nieuws

Zonder plan toch op de juiste bestemming uitkomen!

Jorrit Drieënhuizen

Werken bij Achmea betekent… eindeloze ontwikkelingsmogelijkheden. Dé ideale omgeving voor Doorpakkers. Zin om onbeperkt te leren? Dat kan met het All You Can Learn opleidingsbudget! Toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is een interne stap zo gemaakt. Want sterke merken, interessante vakgebieden, mooie onderdelen genoeg! Zo hoef jij je nooit te vervelen. Doet Jorrit ook niet. Lees zijn verhaal.

Jorrit Drieënhuizen werkt inmiddels al 20 jaar bij Achmea. Hij heeft 5 verschillende functies gehad en zit naar eigen zeggen helemaal op zijn plek. Benieuwd hoe Jorrit doorpakt? In dit blog vertelt Jorrit zijn verhaal.


Je hebt van die kinderen die altijd al wisten dat ze dokter of brandweerman wilde worden

Zo’n kind was ik niet. Ik heb eigenlijk nooit geweten wat ik precies wilde. Niet op de basisschool en niet op de middelbare school. Ik vond school gewoon niet zo leuk en blonk er ook niet echt in uit. Na de middelbare school ben ik Sociaal Pedagogisch werk gaan studeren. Of dat het dan was? Eigenlijk ook niet!


Na mijn opleiding wist ik het zeker; met mijn opleiding ga ik niets doen

Maar wat dan wel? Ik besloot om mij te verdiepen in bedrijven in de regio en kwam zo bij Achmea terecht. Goede sfeer én leuke mensen. Achmea paste mij wel. Ik startte in 2001 ik in het callcenter van Achmea. Ruim 4 jaar zat ik aan de telefoon. Ik had het naar mijn zin, leerde veel en had superleuke collega’s. Na vier jaar begon er iets te kriebelen. 40 uur per week binnen op een bureaustoel zitten is niet echt mijn ding. Ik wilde naar buiten!


Ik had een plan: accountmanager worden

Vanuit Achmea werd mijn ambitie herkend. Ik kreeg de coaching die ik nodig had en toen dé functie open stond die ik altijd al wilde, pakte ik mijn kans! Ik solliciteerde én kreeg de baan. Bij Centraal Beheer adviseerde ik klanten op het gebied van verzekeringen. Dit was helemaal mijn ding. Ik was buiten, leerde veel, voelde mij vrij en boekte successen!


Inmiddels kwam social media op

Nu ik dit typ lijkt het echt alweer een eeuw geleden. In die tijd experimenteerde ik hoe social media kon dragen aan mijn zakelijke doelstellingen. De likes en reacties vlogen om mijn oren. Maar nóg belangrijker; de social media-strategie wierp zijn vruchten af en het aantal klanten nam toe. Het mooiste om te zien? Ik was er goed in! Bescheidenheid siert de mens zullen we maar zeggen😉.


Ik vond het leuk vond om met social media bezig te zijn en wilde meer!

Ik sprak met mijn leidinggevende over mijn ambities en voelde dat er ruimte was om naast mijn baan een eigen bedrijf op te richten. Binnen Achmea noemen we dat met een mooi woord Slashen. Ook deze kans greep ik met beide handen aan.


In 2016 werd mijn bedrijf Social Selling Coach geboren

Ik zette mijn kracht in voor verschillende organisaties, leerde veel nieuwe mensen kennen, deed veel nieuwe kennis op én ik genoot enorm. Het allermooiste? De dingen die ik bij mijn klanten leerde zette ik ook bij Achmea in. Het voelt tot op de dag van vandaag als een win-winsituatie.


Na twee jaar begon er weer iets te kriebelen …

Ik genoot van mijn functie als accountmanager maar was na 12 jaar wel toe aan iets nieuws. Ik wilde van mijn expertise, Social Selling, mijn werk maken. In een bila besprak ik mijn ambities met mijn manager. Zijn reactie? Hij was enthousiast en positief over mijn plannen. Ik maakte een plan en presenteerde dit aan de directeur zakelijke markt van Centraal Beheer. Ook die had ik in de pocket. Gaaf!


Daarna werd er een nieuwe functie voor mij geschreven

Mijn ambitie? Mijn sales collega’s binnen Achmea helpen om sales te genereren door middel van social media. Ik kreeg een proefperiode van 1,5 jaar waarin ik de toegevoegde waarde van mijn functie kon bewijzen. De proefperiode is inmiddels voorbij. Nu je mijn blog leest raad je het vast al …


De proefperiode is omgezet in een vaste aanstelling

Tof he? Ik ben er zelf echt ontzettend blij mee. Ik vind het mooi dat zo’n grote organisatie zoveel ruimte geeft voor ontwikkeling en groei. Ook laat het zien dat je met een plan vér kan komen. En dat voor iemand die nooit een plan had😉. Best knap, al zeg ik het zelf.


Het allermooiste?

Mijn werk buiten Achmea heeft bijgedragen aan mijn nieuwe baan en andersom ook. Niet alleen op het gebied van kennis maar vooral op het gebied van lef. Als ondernemer leer je om te gaan met risico’s en leer je dat je lef moet tonen om ergens te komen. Om vanuit een vaste functie als accountmanager een uitdaging aan te gaan met een proefperiode heb je ook lef nodig. Als ik naast mijn baan niet was gaan Slashen dan weet ik niet of ik die uitdaging aan was gegaan.


Kortom, ik zit bij Achmea op mijn plek, al 20 jaar!

Ik vind het mooi om te zien én te ervaren dat zo’n grote organisatie mij zoveel ruimte geeft om te ontwikkelen.


Wil jij net als Jorrit doorpakken? Ontdek de eindeloze ontwikkelingsmogelijkheden bij Achmea. Bekijk onze vacatures en solliciteer. Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!