Mijn Traineeship

Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn stage bij L’Oréal en het oprichten van mijn eigen bedrijf tijdens mijn master wist ik dat ik mij eerst in de breedte wilde ontwikkelen voordat ik mezelf wellicht zou specialiseren in een bepaald vakgebied zoals marketing of sales. Daarom heb ik mijn aandacht gericht op een (management) traineeship. Ik wilde de ruimte krijgen om te onderzoeken waar ik nou écht energie van krijg, waar ik het beste tot mijn recht kom en waar ik me verder in wil ontwikkelen. Vanuit de volgende uitgangspunten ben ik gaan kijken naar traineeships: 

·        Nederlandse multinational

·        Maatschappelijk betrokken bedrijf

·        Complex product

·        Goede organisatie van en begeleiding tijdens traineeship

·        Een persoonlijk ontwikkeltraject

·        Industrie die in beweging is/onder druk staat

Gezien ik dit stuk nu aan het schrijven ben is het niet geheel verrassend dat al deze punten aan bod komen tijdens het management traineeship van Achmea.

Ik heb specifiek voor Achmea gekozen door de verantwoordelijkheid en autonomie die je als trainee krijgt, de vrijheid in het kiezen van je opdrachten en dus de controle die je hebt over je eigen ontwikkeling, de maatschappelijke vraagstukken waar Achmea zich mee bezig houdt en de aangename cultuur die ik tijdens de sollicitatieprocedure en in gesprek met andere (oud-)trainees heb ervaren. Al deze factoren maken het management traineeship erg uitdagend en geeft het mij de brede basis vanwaar ik mijn carrière verder wil.





​ 






 ​






  


 
 
Uitgestroomde Trainees


 
Wie ben ik?

Na het afronden van mijn bachelor Economie en Bedrijfkunde en master Business Administration: Entrepreneurship & Innovation ben ik per 1 maart 2017 begonnen als Management Trainee bij Achmea. ​ 

 Projecten
​​- Business case IT Integratie AOV
- Concept ontwikkelen Centraal Beheer
- Innovatie en business development, Athene

>> Lees meer over de projecten van Pieter