IT Management TraineeshipDit zijn wij

 

Verzekeren gaat in deze tijd wel wat verder dan je vakantie of ‘later’. Want hoe regelen we de aansprakelijkheid rond het gebruik van drones, de risico’s van zelfrijdende auto’s, of het uitlenen en verhuren van spullen in de deeleconomie? Deze complexe vraagstukken stellen nieuwe eisen aan onder meer de ontwikkeling van onze systemen en de communicatie met onze klanten. Zeker bij Achmea: met merken als FBTO, Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis, en ruim 14.500 medewerkers in Nederland, zijn we niet alleen de grootste, maar ook de meest vertrouwde digitale verzekeraar van ons land. Denk dan aan ongeveer 10 miljoen klanten met elk hun eigen risico’s en verzekeringswensen. Dat betekent dat we een enorme verantwoordelijkheid dragen. Heb jij het potentieel én de ambitie om al tijdens je traineeship een hoofdrol naar je toe te trekken in ons voortdurende streven om verzekeren opnieuw uit te vinden? Dan ben jij misschien wel dé toekomstige leider die bijdraagt aan topprestaties in onze performance op de korte en lange termijn. Dus als je je op dit moment oriënteert op je eerste (of tweede) baan na je universitaire master, weet dan dat je bij ons vanaf de eerste dag voor de volle honderd procent meedoet.

 

Dit ga je doen

 

We laten je graag zien waar we jouw brains kunnen gebruiken binnen ons verzekeringsbedrijf. Want verzekeren in deze tijd betekent voortdurend de voorhoede opzoeken. Met producten voor de klantwensen van vandaag en morgen. En een organisatie die slim alle denkbare moderne technologieën inzet. Daarom werk je gedurende twee jaar aan vier opdrachten van zes maanden. Op verschillende locaties in Nederland. Drie opdrachten vinden plaats binnen de verschillende afdelingen van Achmea IT; je gaat je tanden zetten in actuele thema’s als innovatie, security, business intelligence en big data. Hierdoor krijg je een ruime blik op het verzekeringsbedrijf en doe je veel ervaring op. Ten minste één opdracht voer je uit binnen een van onze divisies. Daarnaast is het mogelijk om met een aantal medetrainees een groepsbrede opdracht uit te voeren op een van de strategische uitdagingen van Achmea. Zo ontdek je waar je goed in bent en wat je écht leuk vindt.

Hebben we je aandacht? Mooi! Kijk hieronder hoe Zoë uiteindelijk bij Achmea is beland en inmiddels al IT Management Trainee dagelijks bezig is met gave dingen. 

 
 

 
Persoonlijke ontwikkeling

Het wordt dus allesbehalve een standaardprogramma: het is jóuw traineeship en daarbij hoort een passend individueel traject, zodat je als professional groeit op het gebied van zowel vakkennis als vaardigheden. Bovendien krijg je uitstekende begeleiding. Bijvoorbeeld van een mentor op een key positie binnen Achmea die je adviseert op zakelijk en persoonlijk vlak en die je ondersteunt bij het opbouwen van een netwerk binnen Achmea. Bij iedere opdracht fungeert de manager van de afdeling als coach on the job. Bovendien volg je voor je persoonlijke ontwikkeling zes keer een extern programma samen met de andere trainees. Dit zijn tweedaagse trainingen waarbij je Achmea even loslaat en aan de slag gaat met thema’s als leiderschap, macht en invloed. Deze trainingen dagen je uit om uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met nieuw gedrag. We doen er met z’n allen dus alles aan om je helemaal klaar te stomen om de plekken van de huidige trainees die nu hun volgende stap maken, over te nemen: TraineeTakeover noemen we dat. Samen kom je immers verder ­‒ dat gold al toen we in 1811 als Onderlinge werden opgericht. Met als doel door te stromen naar een key positie in de IT kolom.

 

Dit ben jij

 

We maken graag kennis met jonge talenten met het potentieel en de ambitie om kort na het traineeship een functie met veel verantwoordelijkheid binnen Achmea te vervullen. Natuurlijk moeten we wel bij elkaar passen. Check alvast of we hierop matchen:

 

- Je beschikt over een academische mastertitel Informatica, Computer Science, Software of   Computer Engineering, Wiskunde, Business Information Management of een andere   (technische) studierichting
- Je bent maximaal twee jaar geleden afgestudeerd
- Je bent ondernemend en breed geïnteresseerd, zo blijkt uit je extracurriculaire activiteiten. - Denk aan een bestuursfunctie, serieuze bijbaan of eigen bedrijf
- Je bent goed in samenwerken en je wordt gedreven door verbetering en vernieuwing
- Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands

 

Sollicitatieprocedure

 

Kortom, young professionals die beschikken over de nieuwste vakkennis kunnen bij Achmea aan de slag in uitdagende en vooral persoonlijke traineeships. Die starten op twee momenten in het jaar, te weten 1 september en 1 maart. Er is een aantal rondes om jou beter te leren kennen. Je start met onze online talentpitch. Heb je deze behaald, dan gaan we met je in gesprek op een van de Achmea-locaties. Als we beiden positief zijn, word je uitgenodigd voor de selectiedag waarbij je alle kans krijgt om je kwaliteiten te laten zien. Met als beloning een contract om aan de slag te gaan als trainee bij Achmea! We kennen naast een informele sfeer uiteraard uitstekende arbeidsvoorwaarden. Er zijn mogelijkheden om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.

Je kunt tot 14 mei solliciteren​ voor het traineeship dat op 1 september 2018 start. 

Heb je nog vragen over het IT Management Traineeship of wil je een reminder ontvagen als de inschrijving weer open gaat? Contact dan Noor Kok (Campus Recruiter bij Achmea) op telefoonnummer 06 – 10 88 29 13, of mail naar noor.kok@achmea.nl.

 
​​