Mijn Projecten

 

1. Product & Portefeuille Management AOV

Omdat ik niet erg bekend was met de verzekeringsbranche ben ik begonnen bij de afdeling product & portefeuille management van AOV. Mijn opdracht was het schrijven van een business case voor de migratie van het product Hypotheekbescherming van een ‘legacy’ IT systeem naar doelarchitectuur (nieuw IT systeem). Belangrijke componenten tijdens deze opdracht waren: kennis van het product, project en procesmanagement, analytisch denkvermogen en stakeholder management. Ik heb tijdens deze opdracht veel gewerkt met een multidisciplinair team met collega’s van productmanagement Interpolis, IT, finance en de teammanager van Hypotheekbescherming. Voor het opleveren van de business case kreeg ik meteen erg veel verantwoordelijkheid en heb ik vooral geleerd om op een proces te sturen. Dit was dan ook noodzakelijk in mijn rol als trekker van het initiatief en als minst ervaren deelnemer in het team. Het betekende voor mij een ware ‘crash course’ in verzekeringsproducten en een uitgebreide kennismaking met de organisatie binnen Achmea.
.

 

2. Business development voor Centraal Beheer

Op 1 september 2017 ben ik begonnen bij het innovatielab van Centraal Beheer; Lab55. Hier vervul ik een ‘dubbele’ opdracht. Ik ben als Intrapreneur in Residence verantwoordelijk voor het ‘Fintech & Cybersecurity’ programma bij de externe partij Startupbootcamp, waar Achmea corporate partner van is. Binnen dit acceleratorprogramma ga ik samen met 11 innovatieve startups in een periode van 3 maanden de methodiek van dit programma eigen maken en hun concepten valideren en proberen zo snel mogelijk op te schalen. Het is mijn taak om innovaties, nieuwe concepten en interessante startups te identificeren. Door middel van pilots en samenwerkingen met deze startups proberen we zo externe innovaties en de startup methodiek binnen Achmea te borgen.

De andere helft van mijn tijd besteed ik aan interne werkzaamheden binnen Lab55. Zo heb ik een actieve rol binnen ons eigen acceleratorprogramma voor interne ideeën en teams, doe ik onderzoek naar een nieuwe dienst voor onze De andere helft van mijn tijd besteed ik aan interne werkzaamheden binnen Lab55. Zo heb ik een actieve rol binnen ons eigen acceleratorprogramma voor interne ideeën en teams, doe ik onderzoek naar een nieuwe dienst voor onze autoverzekering, geef ik workshops over innovatie en de bijbehorende methodiek en schrijf ik mee aan strategische stukken voor Centraal Beheer.

3. Innovatie en business development in Athene

In mijn huidige opdracht werk ik voor Anytime in Athene. Anytime is het directe kanaal van Interamerican, één van de grootste verzekeraars van Griekenland. Ik heb na het voorbereidende werk van de vorige trainee een Smart Home pilot gelanceerd onder 50 klanten. De deelnemers testen een half jaar lang een smart home apparaat. Gedurende de pilot evalueren en bespreken wij samen met de deelnemers hoe het apparaat aansluit bij hun wensen en behoeften. Dit doen we door de principes van de Lean Startup toe te passen: we testen een minimal viable product en met de feedback van onze klanten ontwikkelen we het product verder. Dit proces is dus klant- en niet product gedreven. Het uiteindelijke doel van de pilot is om een Smart Home propositie te lanceren. Hoe deze propositie eruit gaat zien is dus nog afwachten.

Naast de lancering van de Smart Home pilot houd ik mij ook bezig met andere innovatie trends in de Griekse markt. Zo onderzoek ik voor Anytime mogelijkheden in telematica, de deeleconomie en andere IoT toepassingen. ​ ​ 


 ​

  

 
 
Uitgestroomde Trainees