Stage ervaringen


'Ik ga na mijn afstuderen bij Achmea werken!'

Mandy de Kruijf, Communicatiestagiaire divisie Oudedagsvoorziening

Tijdens mijn stage bij Achmea heb ik vijf maanden onderzoek gedaan naar internal branding. Ik onderzocht hoe dat het vertrouwen van medewerkers in de divisie Oudedagsvoorziening vergroot.  Door de combinatie van onderzoek en meewerken heb ik in korte tijd veel ervaring opgedaan. 

Misschien denk je bij een energieke en uitdagende afstudeeropdracht niet direct aan communicatiewerk voor een afdeling die zich richt op pensioenadministratie. Maar het is absoluut geen stoffig vakgebied. Je kan er allerlei kanten mee op: Ik organiseerde  medewerkersbijeenkomsten, werkte mee bij verschillende projecten, schreef artikelen en organiseerde een stagiairebijeenkomst. 

De combinatie van begeleiding en de grote mate van zelfstandigheid die Achmea biedt, sloten perfect aan bij mijn idee van een goede stageplek. Ik heb door de vele veranderingen binnen de divisie ook geleerd dat je flexibel moet zijn. Daardoor ben ik tijdens mijn stage echt gevormd tot de communicatieprofessional die ik graag wil zijn. Achmea heeft mij na mijn afstuderen zelfs een baan aangeboden. Ik ga als communicatieadviseur de uitkomsten van mijn afstudeeronderzoek in de praktijk brengen!   
 

Centraal Beheer is een hele mooie stageplek voor ICT'ers

Mubaarak Hassan, ICT-stagiair

Tijdens mijn stage werkte ik voor verschillende projecten binnen 'Team Doekoe'. Dat is de bijnaam voor de groep die allerlei spaar- en beleggingsproducten maakt.

Naast kleine projecten zoals het fixen van bugs en de implementatie van nieuwe features, wordt je ook op grote projecten gezet. Ik hebt bijvoorbeeld een portaal voor beleggen gerenoveerd, een advies-app gemaakt en aanvragen en processen van verzekeringen geautomatiseerd. Voor alle projecten heb ik design, documentatie en tests geschreven. Het ging om zowel functionele als technische ontwerpen, unit-tests en programmeren in .NET en AngularJS.

Tijdens mijn stage bij Centraal Beheer heb ik zowel productie- als ontwikkelmethodieken toegepast, bijvoorbeeld Scrum, onderdelen van Extreme programming, pair programming en code reviews. Daarnaast heb ik aan mijn programmeur-skills kunnen werken via Visual Studio Code, Visual Studio en Microsoft Visual Studio Team Services.

Centraal Beheer is een heel mooie stageplek om veel verschillende ICT-specialismen te ontdekken. Via multidisciplinaire teams en door zelfstandig verschillende ontwikkeltechnieken en best practices toe te passen, kreeg ik de kans om brede ICT-kennis op te doen.
 

'Je draagt echt bij aan innovatie en Achmea wil ook van jou leren '

Leroy Huikeshoven, Afstudeerder Innovatie & Experience Centre

'Achmea, wat ga je daar nou doen?' Dat was de reactie van medestudenten toen ik vertelde dat ik bij Achmea ging afstuderen. Ik studeer af op Strategische productontwikkeling aan de TU Delft. Een verzekeraar lijkt dan een vreemde keuze, maar de verzekeringsmarkt is sterk aan het veranderen en Achmea moet meebewegen. Achmea is groot, maar toch krijg je er als stagiair veel zelfstandigheid. Er is enorm veel ruimte om je eigen kennis en kunde in te zetten binnen Achmea.

Mijn opdracht is om nieuwe ICT-toepassingen zoals Blockchain, Internet of Things (IoT) en chatbots te verbinden met verschillende bedrijfstakken, zoals marketing en strategie. Achmea wil namelijk de meest innovatieve verzekeraar van Nederland zijn. Ik heb ervaren dat ik daar als stagiair echt aan heb kunnen bijdragen! Achmea wil namelijk ook van jou leren. Dat biedt een hele leuke dynamiek.
 

'Tijdens mijn stage bij Zilveren Kruis werd veel zelfstandigheid verwacht'

Amelia Weerman, Medewerker Materiele Controle Zilveren Kruis

Ik heb een meewerkstage gelopen op de afdeling Naleving & Controle van Zilveren Kruis. Zij controleren de naleving van de gemaakte inkoopafspraken en controleren declaraties, bijvoorbeeld als die sterk afwijken van gangbare patronen.

Ik kwam er al snel achter dat een zorgverzekeraar helemaal niet zo stoffig is als mensen vaak denken. Ik heb bijvoorbeeld inzichtelijk gemaakt hoe zorgaanbieders presteren ten opzichte van hun collega’s. Dat deden we door continu de declaraties van zorgaanbieders te monitoren. Bij grote afwijkingen in het declaratiepatroon van de zorgaanbieder werd een materiële controle opgestart. Dat betekent dat, afhankelijk van het risiconiveau, een informatieverzoek, procesgesprek of een dossieronderzoek op locatie bij de zorgaanbieder wordt gestart.

Van de meewerkstudent wordt veel eigen initiatief en zelfstandigheid verwacht. Daardoor heb ik in een korte tijd veel geleerd. Bijvoorbeeld over het proactief benaderen van vraagstukken uit de zorg, open en gericht communiceren naar zorgaanbieders en ook hoe je zaken zowel mondeling als in geschrift goed onder woorden kunt brengen.

'Tijdens mijn stage bij Achmea zijn mijn juridische kennis en zelfstandigheid verbeterd'

Janneke Dankers, Student HBO-rechten aan Juridische Hogeschool Avans-Fontys  

Tijdens het derde jaar van mijn HBO-opleiding Rechten heb ik stage gelopen bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Ik was actief op de afdeling Terugvorderen afkoop. Daar probeer je een vordering uit naam van SAR te verhalen op de wederpartij. Je werkt bijvoorbeeld vier dagen per week mee op de afdeling, daarnaast krijg je één dag in de week de ruimte om thuis aan eigen onderzoek te werken.

Ik heb tijdens de stage vooral mijn juridische kennis en zelfstandigheid verbeterd. Je krijgt er namelijk te maken met veel verschillende juridische vraagstukken uit de praktijk en moet met oplossingen komen. Het meest leuke van de stage vond ik het contact met andere collega’s. Iedereen staat voor je klaar om je te helpen wanneer je vragen hebt. Ik wil iedereen bij SAR bedanken voor de leuke tijd!
 

'Bij Achmea zet ik Econometrie in voor marketing-analyses'

Fleur van Benthem, Werkstudent Marketing Intelligence Zilveren Kruis

Econometrie is een erg theoretische studie, maar bij Achmea Zilveren Kruis krijg ik de kans deze theorie toe te passen in de praktijk. Als werkstudent Marketing Intelligence  (MI) help ik bijvoorbeeld met analyses, rapportages en evaluaties van marketingactiviteiten. Ik ondersteun het team bij grotere projecten, maar ben ook zelf verantwoordelijk voor een aantal analyses en rapportages. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en nieuwe ideeën zijn altijd welkom.

Ik werk onder meer aan een tool die profielen van klanten inzichtelijk maakt voor bijvoorbeeld upsell-campagnes. Ik ben veel bezig met data en programmeren, verder doe ik ook veel kennis op over het presenteren van resultaten. Werkstudent zijn is leuk, interessant en leerzaam. Daarnaast krijg je een goed beeld van de mogelijkheden na je studie. Stage lopen bij Zilveren Kruis Achmea is echt een aanrader!


'Voor mijn meewerkstage promoot ik Achmea onder millennials'

Sylvia Wools, Meewerkstage Recruitment

Als stagiaire op de recruitment-afdeling heb ik me vijf maanden mogen verdiepen in alle aspecten van het vak. Na een warm welkom mocht ik veel zelf doen. Dat betekent: zelfstandig vacatures opstellen, projecten doorlopen en veel contact met (directe) collega’s, managers en sollicitanten. Daarnaast heb ik een opdracht uitgevoerd rondom de vraag: 'Hoe kan Achmea zich goed profileren als interessante werkgevers voor millennials?' Hiermee heb ik voor het team én de gehele organisatie inzicht kunnen bieden in wat ons als ‘jongeren’ aantrekt in een werkgever. Super interessant, relevant en herkenbaar!

Door te werken met professionals in het vakgebied heb ik niet alleen meer vakkennis opgedaan, maar ook algemene werknemersvaardigheden aangeleerd, zoals verwachtingen managen en tijdig communiceren. Na mijn stage mocht ik blijven als werkstudent. Naast het afstuderen voor een andere organisatie, werk ik één dag in de week op de afdeling. Dat staat goed op mijn CV, een bijbaan binnen je eigen vakgebied is namelijk de ideale plek om nieuwe dingen te leren.'