Bij Achmea mag je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wij vinden een goed salaris en vakantiedagen belangrijk, maar echt goede voorwaarden gaan verder. Je leest hier een greep uit wat je mag verwachten als je onze collega bent.

34-urige werkweek

Een goede balans in werken, leren en zorgen is belangrijk. Daarom hebben we een 34-urige werkweek. Zo heb je tijd over voor ontspanning, persoonlijke ontwikkeling, vrijwilligerswerk: wat jij maar wil.

Verlof

Iedereen krijgt het wettelijk aantal vakantiedagen. Die kan je makkelijk aanvullen uit je Persoonlijk Keuzebudget tot 10% van jouw arbeidsduur op jaarbasis. Verder hebben we goede afspraken over bijvoorbeeld mantelzorgverlof, bijzonder verlof en maatschappelijk verlof.

Zorgverzekering

Je krijgt €250 per jaar aan werkgeversbijdrage als je binnen de collectieve overeenkomst van Achmea basisverzekering afsluit. 

Thuiswerkvergoedingen

Als je structureel thuiswerkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding. Ook heb je eens per vijf jaar een budget van €1.000 om jouw thuiswerkplek zo in te richten dat deze voldoet aan de Arbo-eisen. 

Jaarurenpatroon

Bij Achmea krijg je de ruimte en flexibiliteit om tijdens een drukke periode wat meer, en in een rustige periode wat minder uren per week te werken.

Persoonlijk keuzebudget

Maandelijks kun je vanuit je persoonlijk keuzebudget kiezen voor extra vakantie-uren of het uitbetalen van je keuzebudget. Je kiest zelf wat je doet. Maak je geen keuze? Dan spaar je het budget en neemt het mee naar de volgende maand. Alles wat je in december nog overhebt, krijg je uitbetaald. 

Loopbaancoaching

Binnen Achmea kan je alle kanten op. Als je bij ons werkt, kan je daarom met een loopbaancheck, de arbeidsmarktwaardescan, een Verder Coach en inzetbaarheidstijd aan jezelf werken. Zo geef je jouw eigen carrière vorm en richting, en daar helpen wij je graag bij! 

Korting op verzekeringen

Rondje van de zaak! Een groot voordeel is dat je met korting Achmea-verzekeringen kan afsluiten.

Pensioenregeling

Een goed pensioen met een lage eigen bijdrage: slechts 3,25%. Zo zorgen we ook voor jou als je klaar bent met werken. 

Gezond werken

Advies om gezond en vitaal te blijven? Heb je gezondheidsklachten, of wil je juist een actieve teamactiviteit organiseren? Op ons Gezond Werken Plein werken zorgprofessionals die je hierbij inspireren en ondersteunen. Tijdens je werkdag stimuleren we je ook veel te blijven bewegen en niet de hele dag op je stoel te zitten

Reiskosten, fietsregeling en leaseregeling

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Voor woon-werkverkeer ontvang je daarom een volledige vergoeding voor reizen met het OV. Je ontvangt een reiskostenvergoeding voor reizen met de auto of de fiets, ook als je maar een deel van de afstand per fiets doet.

Winstuitkering

Als het resultaat van Achmea dat toelaat, beslist de Raad van Bestuur of een winstuitkering wordt uitbetaald. Die is maximaal 3,3% van 12 keer je bruto maandsalaris.

All you can learn

Via jouw leeromgeving kan je onbeperkt opleidingen kiezen uit ontelbare vakopleidingen, masters, masterclasses, mbo- of hbo-opleidingen én trainingen. Elke collega die langer dan drie maanden bij Achmea werkt, heeft een onbeperkt opleidingsbudget. Je kiest dan een opleiding die past binnen jouw ontwikkelplan en die bijdraagt aan jouw inzetbaarheid.

Diversiteit en inclusie

Wij willen dat iedereen gelijkwaardig wordt behandeld. Iedereen moet zich vrij en veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn. Daarom hebben we verschillende netwerken, zoals Jong Achmea, Kleurrijk Achmea, LHBT HoLa! en de Autisme Ambassade om gelijke rechten binnen én buiten Achmea na te streven.

Klimaatbudget

Voor ons zijn klimaat, duurzaamheid en leefomgeving één van de grootste opdrachten van deze tijd. Ben je langer dan 12 maanden in dienst? Dan mag je een klimaatbudget van eenmalig €2.500 netto besteden aan zaken als isolatie van je eigen huis, zonnepanelen, duurzaam witgoed, elektrische fiets of andere duurzame oplossingen.

Achmea cao

Wil je alles weten over onze arbeidsvoorwaarden? bij Achmea hebben we onze eigen cao (2021 - 2023). 

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!