Snel en deskundig antwoord op je gezondheidsvraag

Collega’s van De Friesland (onderdeel van Achmea) introduceerden een aantal jaar geleden digitale diensten zoals de chatdienst Dokter Appke en beeldbeldienst Online Huisarts. Steeds meer mensen maken gebruik van de chatdienst en het videobellen. Scheelt weer een ritje naar de huisarts! 

Zo dragen wij bij aan

Gezondheid
dichterbij

Wij dragen ook bij aan

Inkomen voor nu,
straks en later

Wij dragen ook bij aan

Slimme
mobiliteit

Wij dragen ook bij aan

Onbezorgd
wonen en werken

Wij dragen bij aan

Van concept tot werkelijkheid

De Friesland wil naast het bieden van een goede zorgverzekering meerwaarde bieden op het gebied van gezondheid en vitaliteit. We zien dat klanten steeds sneller antwoord willen op eenvoudige gezondheidsvragen als de eigen huisarts niet beschikbaar is. Zoals bijvoorbeeld in de avonden en in het weekend.

Dus ontwikkelde De Friesland Dokter Appke. Een app waarmee klanten met gezondheidsvragen kunnen chatten met een BIG-geregistreerde verpleegkundige. In 2020 voegde De Friesland de Online Huisarts toe aan de Dokter Appke-dienst. Hiermee kunnen mensen videobellen met een arts.

Huisartsen ondersteunen met slimme technologie

Uit onderzoek blijkt dat onze klanten zeer tevreden zijn over de dienst en daarom helpen we in de regio aan de inzet van deze technologie in de huisartsen praktijken en bij de huisartsenposten. Huisartsen kunnen tot 20 procent meer patiënten kunnen helpen door het voorkomen van onnodige bezoeken.

Op deze manier werken we samen aan het toekomstbestendig maken van de huisartsenzorg in de regio.

Meer weten of Dokter Appke?

Ga voor gezondheid

Hoe jij bijdraagt aan dit project...

Interessant? Luister de podcast 180 Graden!

Achmea x Mediahuis NRC

Het is er bijna altijd en overal: geluid. Zeker als je in een stad woont. En het lijkt iets waar we nauwelijks meer stilstaan, iets dat er gewoon is en dat je moet accepteren. Maar ondertussen leidt geluid tot serieuze gezondheidsklachten. Sterker nog, jaarlijks overlijden zo’n 100 mensen aan de indirecte gevolgen van geluidsoverlast.

Wil je meer weten over deze podcastreeks? Hier ontdek je alles over 180 Graden de podcast.  

Een project van

De Friesland

Bij de Friesland geloven we dat mensen elkaar willen helpen om vitaal te leven. Wij zijn er van overtuigd dat investeren in gezondheid nodig is om de zorg en kwaliteit van leven voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te houden.

Daarom willen we mensen verbinden en motiveren om samen in beweging te komen. Samen gezond bewegen, eten, werken en leven. Daar staan en gaan we voor. Dit kan alleen samen met onze klanten en partners.

Collega's aan het werk met VR-bril

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!