Een virtuele 3D-omgeving mét verkeerseducatiepakket

Er zijn genoeg maatschappelijke uitdagingen op het gebied van zorg, duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en inkomen. Naast dat wij er als Achmea zijn om mensen te helpen als het er écht toe doet, vinden wij dat we ook een rol hebben in het oplossen hiervan. Daarom werken we dagelijks met 13.000 collega’s aan oplossingen voor deze maatschappelijke uitdagingen. Een concreet voorbeeld is WegWijsVR. Een innovatie van ons merk Interpolis die impact heeft op mobiliteit en veiligheid.

Wij dragen ook bij aan

Gezondheid
dichterbij

Wij dragen ook bij aan

Inkomen voor nu,
straks en later

Zo dragen wij bij aan

Slimme
mobiliteit

Wij dragen ook bij aan

Onbezorgd
wonen en werken

Wij dragen bij aan

Ervoor:

Verkeersongelukken onder jongeren nemen toe

Een paar knappe koppen signaleerden dat het aantal verkeersongelukken onder jongeren toeneemt. Interpolis vindt dat het verkeer veilig moet zijn, ook voor kinderen.

Een partner van Interpolis inspireerde het Slimme Oplossingen Team van Interpolis om VR in te zetten. Daaruit is WegWijsVR ontstaan, een veilige en innovatieve verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen in de groepen 5 t/m 8.

Erna:

Doel: 250.000 kinderen zijn beter voorbereid in het verkeer

Het resultaat van WegWijsVR? Een VR-oplossing mét verkeerseducatiepakket die gebruikt wordt op basisscholen door heel Nederland. Het doel? Ruim 250.000 kinderen beter met het verkeer om laten gaan. 

Hoe het werkt? Veel games zijn onder kinderen razend populair. De virtuele verkeersopdrachten spelen hierop in en tonen de lesstof in een game-achtige omgeving. Dit maakt het leuk en uitdagend voor leerlingen. Door te oefenen komen leerlingen steeds een level verder en ontvangen zij bij veilig verkeersgedrag virtuele beloningen.

Wil je WegWijsVR bekijken? In de Google Play of App Store vind je de gratis WegWijsVR app (Andorid - Apple). Hierin staan enkele oefeningen, die een goed beeld geven hoe de online oefeningen in de WegWijsVR verkeersmethode eruit zien. 

een impactvol project

Hoe jij bijdraagt aan dit project...

Brainstormsessie aan tafel
Kinderen proberen WegWijsVR uit

Een project van

Interpolis

Interpolis brengt veiligheid verder.

Met gerichte vernieuwingen wil Interpolis Nederland veiliger maken. We helpen mensen weerbaar te zijn. Zodat zij vanuit eigen kracht hun leven vormgeven, plannen maken voor de toekomst en genieten van vandaag. Dat is een Glashelder leven. 

Collega's lopend in gesprek

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!