In ons leven draait het steeds meer om data. Bij Achmea proberen we op basis van data de toekomst een stap voor te zijn: zo maken we voorspellingen om onze klanten nog beter te bedienen en de maatschappij te ondersteunen. We gebruiken bijvoorbeeld geodata om bij stormschade klanten sneller te helpen. We ondersteunen de politie met data van inbraken, zodat ze weten waar ze het beste kunnen patrouilleren. Ook zetten we data in om verkeersstromen te verbeteren op basis van informatie uit schademeldingen. Daarmee hebben we een verantwoordelijke taak, waarbij je als data-analist niet alleen invloed hebt op onze organisatie, maar ook op de rest van Nederland.

Momenteel werken er ruim 300 data-analisten verspreid over diverse afdelingen en divisies binnen Achmea. Ieder met hun eigen expertise en doel. Of je hart nu ligt bij het analyseren van klantgedrag, het aan de start willen staan van proces- en productverbetering of misschien wel bij het vaststellen van premies: je werkt hoe dan ook met enorm veel gegevens. Een grotere databank dan de onze zie je zelden. Dat maakt de functie van data-analist bij Achmea er eentje met een extra dimensie.

Vragen?

Heb je vragen over het werken in Data Analytics bij Achmea, dan vertel ik je graag meer!

Sylvia Wools

+31613721102
Stuur een WhatsApp bericht

Vragen?

Heb je vragen over het werken in Data Analytics bij Achmea, dan vertel ik je graag meer!

Samantha Aalpol

+31613842825
Stuur een WhatsApp bericht

Door en voor data professionals

Als data professional kun je bij Achmea je hart ophalen. In onze datagedreven organisatie met een grote variatie aan complexe projecten en ontelbaar veel terabytes aan informatie kun je jouw werk zo uitdagend maken als je wilt. Of je hart nu uitgaat naar de functie van Data consultant, Data engineer of Data scientist, hier werk je elke dag met senior experts en de nieuwste technieken. Hoe we dit doen? Daar vertellen onze collega’s je graag meer over in onze artikelen en podcasts.

De maatschappelijke meerwaarde als data-analist bij Achmea is groot

Je werkt niet alleen bij de grootste verzekeraar van Nederland, maar zit bovenop de ontwikkelingen die van invloed zijn op onze organisatie en maatschappij. Binnen Achmea hakken we knopen door op basis van feiten. Onze toekomst ligt daarmee letterlijk in handen van onze data-analisten. Bouw jij mee aan onze toekomst?

We zoeken data scientisten

Al puzzelend en vol inspiratie maak je als data scientist analyses en rapporten. Dat is natuurlijk hartstikke interessant, maar wat als we je vertellen dat je ook kunt werken aan échte oplossingen? Bij Achmea kan het! Sterker nog: moet het. Want we zijn een datagedreven en zeer ambitieuze verzekeraar. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!