Nieuw perspectief op maatschappelijke uitdagingen

Achmea x Mediahuis NRC

Dagelijks verschijnen er nieuwe en verbazingwekkende toepassingen die gebruik maken van Artificial Intelligence (AI). Technologie-experts zijn ervan overtuigd dat AI de wereld voorgoed gaat veranderen. Maar de vraag is op welke manier? En, belangrijker nog: moeten we daar eigenlijk wel blij mee zijn?

Ook bij Achmea worden kunstmatige intelligentie en algoritmes steeds vaker ingezet, maar hoe werken ze nou echt? Ontdek hier hoe onze collega's dit doen. 
Het is er bijna altijd en overal: geluid. Zeker als je in een stad woont. En het lijkt iets waar we nauwelijks meer stilstaan, iets dat er gewoon is en dat je moet accepteren. Maar ondertussen leidt geluid tot serieuze gezondheidsklachten. Sterker nog, jaarlijks overlijden zo’n 100 mensen aan de indirecte gevolgen van geluidsoverlast.

Bij Achmea denken we dagelijks na over grote maatschappelijke uitdagingen, zoals gezondheid. Ontdek hier hoe onze collega's zich op dit thema inzetten.
Het aantal jongeren dat diep in de schulden zit, groeit al jaren. Inmiddels hebben bijna een half miljoen tieners en twintigers zulke grote betalingsachterstanden dat het vrijwel onmogelijk is om daar nog uit te komen. Om te horen hoe een leven met schulden er in de praktijk uitziet, spreekt Sharid Alles af met een oud-collega. 

Bij Achmea denken we dagelijks na over grote maatschappelijke uitdagingen, zoals financiële fitheid. Ontdek hier hoe onze collega's zich op dit thema inzetten.
Vijftig procent van alle Nederlanders voelen zich enigszins of zeer eenzaam, maar niemand heeft het erover. Wat is de oorzaak van deze wereldwijde trend die ook onder jongeren stijgt en grote gevolgen kan hebben? En zijn we ook eenzamer of voelen we ons zo?

Bij Achmea denken we dagelijks na over grote maatschappelijke uitdagingen, zoals een  Gezonde leef- en werkomgeving. Ontdek hier hoe onze collega's zich op dit thema inzetten.
Iedereen is het er wel zo’n beetje over eens dat er iets moet gebeuren om de oorzaken van klimaatverandering tegen te gaan. Maar bij wie de verantwoordelijkheid ligt, is een veel ingewikkeldere vraag.

Bij Achmea denken we dagelijks na over grote maatschappelijke uitdagingen, zoals Duurzaam Wonen. Ontdek hier hoe onze collega's zich op dit thema inzetten.
Ziet jouw leven eruit zoals je je dat voorstelde als kind? Waarschijnlijk niet. Voor veel mensen rond de dertig zorgt dit voor dilemma’s van levensbelang. Wat doe je als je zowel privé als in je werk niet goed weet welke kant je op wil?

Bij Achmea denken we dagelijks na over grote maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Ontdek hier hoe onze collega's zich op dit thema inzetten.
We leven in een tijd van grote veranderingen. Of het nu gaat om ons mentale welzijn, het klimaat of de opkomst van technologie… het lijkt wel of echt alles in beweging is. En dat roept veel vragen op.

In 180 Graden de podcast gaat schrijver en podcastmaker Sharid Alles daarom op zoek naar antwoorden om zo met een nieuw perspectief naar de maatschappelijke uitdagingen van vandaag te kijken. Samen met experts en ervaringsdeskundigen draait zij het onderwerp 180 graden, om zo uit te komen bij mogelijke oplossingen.
Ga ergens voor

Bij Achmea wordt elke dag opnieuw nagedacht over grote maatschappelijke uitdagingen. En om impact te maken, is talent dat ergens voor wil gaan onmisbaar. Meer weten over hoe het is om te werken bij één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland?

Deze podcast is ontwikkeld in opdracht van Achmea, in samenwerking met XTR van NRC en audio agency Airborne.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!