Helpen als het financieel even tegenzit 

Achmea staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet. Daarom heeft en ondersteunt Achmea verschillende initiatieven om schuldenproblematiek (onder jongeren) te bestrijden. Zo kun je via de Achmea Foundation vrijwilligerswerk doen voor Stichting LEF. LEF wil jongeren leren hoe je goed met geld omgaat. Achmea doet er ook alles aan om eigen klanten te helpen, als het financieel even tegenzit. Zo zijn we ook al jaren betrokken bij diverse maatschappelijke initiatieven zoals SchuldenLab, Geldfit en de Nationale Schuldhulproute.

Zo dragen wij bij aan

Gezondheid
dichterbij

Wij dragen ook bij aan

Inkomen voor nu,
straks en later

Wij dragen ook bij aan

Slimme
mobiliteit

Wij dragen ook bij aan

Onbezorgd
wonen en werken

Wij dragen bij aan

Van inzichten

Goed met geld omgaan, is voor volwassenen al lastig, maar voor jongeren helemaal. Na hun 18de jaar komen er financiële verplichtingen om de hoek die niet altijd duidelijk zijn voor jongeren. Denk aan het regelen van toeslagen en belastingen.

Daarnaast komen jongeren komen constant in de verleiding om hun geld uit te geven. En geld wordt steeds abstracter; kopen op afbetaling is een fluitje van een cent. Online gokken en speculeren met crypto’s is heel verleidelijk. Kleine schulden kunnen oplopen tot forse schulden.

Naar uitwerking

Bij Achmea willen we voorkomen dat jongeren onnodig in de financiële problemen komen. Daarom steunen we Stichting LEF. Stichting LEF geef geeft gastlessen op mbo’s door heel Nederland en wil voorkomen dat jongeren buiten de boot komen te vallen. Via de Achmea Foundation kunnen collega’s zich vrijwilliger opgeven als gastdocent bij Stichting LEF. Inmiddels hebben er meer dan honderd collega’s zich hiervoor opgegeven. Zo kunnen we duizenden mbo-studenten financieel wijzer en zelfredzamer maken. En daarmee voorkomen dat ze onnodig in financiële problemen komen. Op deze manier brengen we Duurzaam Samen Leven in de praktijk. We dragen concreet bij aan een samenleving waar iedereen aan mee kan blijven doen.

We zijn er ook voor onze klanten, als het financieel even tegenzit

Achmea Debiteurenmanagement helpt klanten die niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichting op een duurzame manier. Met oog voor de mens. Dit vinden wij belangrijk, omdat wij als geen ander weten welke risico’s er allemaal bij het leven én ondernemen horen. Dus als je klant bij ons bent én je handelt integer, dan laten wij jou niet zomaar vallen. Samen kijken we wat mogelijk is om de weg terug te vinden naar financiële weerbaarheid.

Ook adviseren wij onze klanten (via onze merken) tijdig hoe zij financiële risico’s kunnen verminderen. En streven we naar het op tijd signaleren van mogelijke toekomstige betalingsproblemen, zodat we problemen kunnen voorkomen of beperken. Als het toch misgaat, dan zoeken we samen naar oplossingen. Want bij een duurzame relatie hoort dat je er voor elkaar bent, ook als het financieel tegenzit.

Ga voor financiële fitheid

Hoe jij kan bijdragen aan dit project...

Interessant? Luister de podcast 180 Graden!

Achmea x Mediahuis NRC

Het aantal jongeren dat diep in de schulden zit, groeit al jaren gestaag. Inmiddels hebben bijna een half miljoen tieners en twintigers zulke grote betalingsachterstanden dat het vrijwel onmogelijk is om daar nog uit te komen. Om te horen hoe een leven met schulden er in de praktijk uitziet, spreekt Sharid Alles af met een oud-collega. Hij legt uit welke lange weg hij aflegde om van zijn enorme schulden af te komen.

Wil je meer weten over deze podcastreeks? Hier ontdek je alles over 180 Graden de podcast.  

Een project van

Achmea

Samen met onze klanten, strategische partners en relaties lossen wij grote maatschappelijke vraagstukken op rond gezondheid, wonen & werken, mobiliteit en inkomen. Zo creëren wij duurzame waarde voor onze klanten, onze medewerkers, ons bedrijf én de samenleving. Vorige generaties konden op ons rekenen. Komende generaties mogen dat ook. Help jij mee?
Collega's aan het werk met VR-bril

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!