Nieuws

Achmea door de ogen van Steven

Steven Harm Zwarts

Bij Achmea willen we de toekomst een stap voor blijven. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Door continue te innoveren, state-of-the-art technology te gebruiken, talent aan te trekken én door medewerkers te inspireren. Van 24 tot en met 26 september vond het Achmea Innovatie Event plaats in Leeuwarden. Een event waarop de innovatieve cultuur van Achmea uitgelicht wordt. Steven Harm Zwarts is student Finance, Tax and Advice aan NHL Stenden Hogeschool. Samen met zijn studiegenoten bezocht Steven het Innovatie Event. In deze blog deelt Steven zijn verhaal!

Tijd voor een kop koffie was er niet. Ik bewandelde de ruimte van het innovatie-event slechts enkele seconden, waarna ik werd overweldigd door een expert op gebied van 3D. De man had een kleine maar opvallende uitstalling, waarmee hij demonstreerde hoe je een driedimensionale holoprojector kon maken van je telefoon. Erg indrukwekkend! De benodigdheden waren niets meer dan je smartphone en een speciaal uitgevouwen stukje plastic. Ik werd meteen aangenaam geïntroduceerd en popelde om alle andere stands en workshops te bezoeken.

VR-experience
Tegenover de stand van het 3D-hologram stond een set-up van virtual reality, beter bekend als VR. Ik had het geluk dat het op het ogenblik vrij rustig was, wat mij de gelegenheid bood om de VR-bril op te zetten. De vrouw bij de stand nam mij mee in een spel genaamd Beat Saber: één van de beste spellen op de markt als het gaat om virtual reality. Er werden twee controllers in mijn handen gedrukt, die in de game dienden als lichtzwaarden. Het doel van het spel was om tegemoetkomende muziekblokken door midden te hakken in de juiste richting. Daarnaast was het ook een fysieke training, omdat er gedurende de game obstakels gepaard kwamen met de muziekblokken. Deze moest je zien te ontwijken. Na eenmalig het spel te hebben gespeeld, wilde ik alleen nog maar meer. Toen ik me omdraaide, realiseerde ik me echter dat er een enorme menigte belanghebbenden achter mij stond. Zij verdienden ook een kans, dus ik overhandigde de bril met controllers aan de volgende persoon. Misschien was dit juist een indicatie om snel door te gaan naar al het andere moois dat Achmea te bieden had. 😉

Selfie-cappuccinobar
“Een doodgewoon bakje pleur is niet meer van deze tijd!”, hoorde ik een enthousiaste man achter mijn rug zeggen. Bij het innovatie-event stond namelijk een cappuccinobar, waar je koffie kon halen met een foto van je gezicht erop. Ja, zelfs dat was mogelijk! Na het maken van een foto van je hoofd ging de medewerkster aan de slag, waarna je vervolgens kon genieten van je heerlijke, warme drankje. De selfie-cappuccino was van uitmuntende kwaliteit, alhoewel ik betwijfel of dat niet door het fraaie plaatje kwam…

Lego Serious Play

Kinderachtig is wat onwetenden het noemen, totdat je erachter komt dat Lego Serious Play – als je de naam gelooft – tot hele serieuze oplossingen kan leiden. Een interessante workshop is wat je het kon noemen. Onze groep zetelde zich rond te tafel en kreeg de opdracht om voor het onderwerp ‘verzekeren’ een model met LEGO stenen te bouwen. Dit is natuurlijk een ontzettend breed begrip, dat je de mogelijkheid geeft om allerlei creaties te bouwen, die waarschijnlijk erg zullen afwijken van je buurman of buurvrouw. Het doel van Lego Serious Play is om het creatief denken en communicatie te verbeteren binnen je groep. Dit kan uitmonden in geheel onverwachte, innovatieve resultaten, waarbij jouw eigen ideeën maximaal worden benut. En dat heb ik mogen ervaren. Probeer het maar eens!

Het voelde alsof ik me de hele dag kon vermaken, in plaats van een drietal uren dat ik daadwerkelijk het innovatie-event heb bijgewoond. Overal stonden stands met overtuigde medewerkers, die je maar al te graag wilden inlichten over hun innovatieve creatie. Ik heb kennis opgedaan over de wijze waarop je grensverleggend naar andermans ideeën kunt kijken en eigenlijk zelfs hoort te kijken. Kortom, een zeer leerzame en vermakelijke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!