Nieuws

Achmea faciliteert met partners 10.000 hygiënepakketten voor Leger des Heils

Viola Teepe

In deze bijzondere periode zien we steeds meer mooie initiatieven ontstaan, waaraan wij graag bijdragen. Zo faciliteert Achmea samen met partners 10.000 hygiënepakketten voor het Leger des Heils. 

Het Leger des Heils richt zich op mensen die buiten de samenleving vallen of dreigen te vallen. In deze tijden van corona is dat een enorme uitdaging, met name bij de steeds groter wordende groep dak- en thuislozen. Terwijl de rest van Nederland zich thuis terugtrekt, moeten zij op straat zien te overleven. Met de hygiënepakketten bieden we een klein beetje hulp aan dak- en thuislozen, zodat zij zich ook kunnen houden aan de RIVM-regels.

Krachten bundelen

Chantal Vergouw – directievoorzitter van Interpolis en aanjager van NL2025 – kwam met het mooie initiatief om 10.000 hygiënepakketten te geven aan het Leger des Heils. “NL2025 is gestart vanuit het gezamenlijke geloof en de gedeelde passie om een nog betere toekomst voor Nederland te maken, voor de huidige en toekomstige generaties. Hier ontstond het idee. Met support van de Raad van Bestuur van Achmea heb ik daarna de hulp ingeroepen van onze cateraar Sodexo om te kijken hoe wij de krachten konden bundelen om dit voor elkaar te krijgen.”  

Pakketten voor dak- en thuislozen die dit het hardste nodig hebben

Het initiatief is een mooie samenwerking geworden tussen Achmea, Sodexo, Asito, Vebego (IBN) en het Leger Des Heils. Vanuit Achmea is de coördinatie, inkoop en een deel van het transport naar de inpaklocatie geregeld. Sodexo en Asito hebben de inhoud van de pakketten verzorgd en de sociale werkplaats van Vebego partner IBN heeft de 10.000 pakketjes ingepakt. Uiteindelijk zorgt het Leger des Heils zelf voor de verspreiding onder de mensen die zo’n hygiënepakket hard nodig hebben.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!