Nieuws

Achmea stelt 1.000 laptops beschikbaar voor kinderen zonder computer

Achmea stelt 1.000 laptops beschikbaar voor kinderen die thuis geen pc, tablet of laptop hebben om hun schoolwerk op te doen. Deze donatie is tot stand gekomen in samenwerking met KPN en SiSo IT Services (allebei partner en leverancier van Achmea) en draagt bij aan het initiatief #allemaaldigitaal.

SiSo heeft de laptops opgeknapt. KPN heeft 1.000 wifi-verbindingen voor deze doelgroep beschikbaar gesteld. Een deel van de Achmea-laptops wordt in combinatie met zo’n wifi-verbinding aangeboden. Een ander deel gaat naar de Stichting Leergeld, waarmee SiSo een samenwerkingsverband heeft.

Alle laptops zijn voorzien van de software die nodig is om het schoolwerk te kunnen doen. De actie is onderdeel van het initiatief #allemaaldigitaal, waarin de ICT-sector, overheid en maatschappelijke organisaties samenwerken om laptops in te zamelen voor Nederlanders die digitaal niet mee kunnen doen (www.allemaal-digitaal.nl). De kosten voor de programmatuur worden vergoed door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Computer essentieel voor
kinderenBianca Tetteroo, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: “Kinderen zijn nu nog meer dan normaal aangewezen op digitaal contact. Wij vinden het essentieel dat kinderen thuis over een computer kunnen beschikken, zodat zij allemaal digitaal mee kunnen doen met school. En natuurlijk ook voor het sociale contact in deze moeilijke tijd. We zijn blij dat we in samenwerking met KPN, SiSo en #allemaaldigitaal deze laptops een goede nieuwe bestemming kunnen geven.”  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!