Nieuws

Achmea wint Favoriete Werkgever Award

Sophie Grandia

Supertrots, dat zijn we! Namens Achmea ontving Mitchell van Koert (Manager Recruitment, Inhuur & Employer Branding) – uit handen van Erik Dijkstra – de Favoriete Werkgever Award 2019 in de categorie Pensioenen & Verzekeraars.

Na vorig jaar kwamen we ook dit jaar uit de bus als favoriete werkgever in de categorie Pensioenen & Verzekeraars. In deze categorie waren naast Achmea ook Aegon en Coöperatie VGZ genomineerd. “We hebben een mooi jaar achter de rug waarin veel focus lag op instroom, we de nieuwe WerkenbijAchmea.nl website lanceerden en gestart zijn met een mooie arbeidsmarktcampagne. De  eer gaat uiteraard uit naar iedereen die hier een mooie bijdrage aan geleverd heeft. Bedankt! We zijn er superblij mee”, aldus een enthousiaste Mitchell.

Hoe we aan deze titel komen? Intermediair voert jaarlijks een onderzoek uit naar het imago van alle werkgevers in Nederland. Dit onderzoek wordt uitgevoerd onder hbo’ers en wo’ers tot en met 45 jaar. Op de open vraag; ‘Bij welke organisatie in de categorie pensioenen en verzekeraars zou jij het liefste werken’?,  antwoordde het grootste deel van de ruim 3900 deelnemers ‘Achmea’. Goede primaire arbeidsvoorwaarden, werk- privébalans, interessante functies, afwisseling en hoge baanzekerheid zijn de meest belangrijke imagoaspecten bij de doelgroep.

In de totale ranglijst steeg Achmea dit jaar naar de 18e plaats. Een behoorlijke stijging ten opzichte van vorig jaar toen wisten we de 24e plek te bemachtigen. Het jaar daarvoor stond Achmea op de 38e plaats. Elly Ploumen (Groepsdirecteur HR bij Achmea) reageert enthousiast. “We hebben voor het derde jaar op rij een mooie sprong gemaakt in de top 50. We zijn dit jaar actiever naar buiten getreden met onder andere een mooie campagne waarin we onze mooie innovaties laten zien. Zelf weten wij dat we goede werkgever zijn maar het is mooi dat dit ook steeds bekender wordt in de buitenwereld”.

KLM werd dit jaar eerste in de algemene lijst en stootte Rabobank van de troon. Google werd tweede en ING bemachtigde na jaren weer een plaats in de top drie. Wij hopen volgend jaar wederom op een mooie stijging!

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!