Nieuws

Als juristen zijn wij echt wel opgewassen tegen de advocatuur!

Samantha Aalpol

Xenia Oppier (36), afgestudeerd in zowel verloskunde als rechten en gek op sporten en wining & dining, is Senior Jurist Contractueel recht en Coördinator Massaschade Intern bij Stichting Achmea Rechtsbijstand. Je kan haar een echte juridische professional noemen! Maar ehm, wat doet ze dan precies? En hoe is het werken bij Stichting Achmea Rechtsbijstand? In dit blog vertelt ze daar meer over!

Jouw functie is een hele mond vol! Wat doe je dan precies?

Ik heb inderdaad twee bijzondere taken die ik elk voor de helft van de tijd doe.Allereerst ben ik Senior Jurist Contractueel recht. Deze werkzaamheden doe ik binnen het themateam Aankoop en Diensten, een divers teams met mensen die al heel lang hier werken maar ook mensen die net uit de studiebanken komen. Ik sta bedrijven bij wanneer zij geschillen hebben over gesloten contracten. Het is heel breed, het kan over allerlei onderwerpen gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken! Zo had ik bijvoorbeeld een conflict over het overlijden van een deel van een veestapel door mogelijk een verkeerde samenstelling van het voer. Dit is heel ingrijpend voor een verzekerde en dan doe ik mijn uiterste best om hem zo goed mogelijk te helpen.Daarnaast ben ik Coördinator Massaschade Intern. Dat zal niet iedereen iets zeggen, dus ik zal het uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Stel: er komen Fipronil eieren op de markt. Dat is voor ons een signaal. Wij gaan direct inschatten of en hoeveel verzekerde meldingen wij verwachten. Wij richten dan een massaschadedossier in waarbinnen deze verzekerden intern door onze juristen of extern door juridische deskundigen geholpen worden. Daarbij pakken wij regie en coördinatie.

Dat klinkt als belangrijk werk. Waarom word jij blij van dit werk?Allereerst zijn mijn taken heel erg leuk. Het geeft een fijne afwisseling. Als jurist geeft het mij veel voldoening als ik klanten bij sta en hun problemen oplos, meestal zonder een lange en dure juridische procedure. Maar niet alleen dat, ik help ook om problemen in de toekomst te voorkomen met mijn juridische advies. Als coördinator ben ik blij dat wij als team meer dan tienduizend (!) klanten goed bij kunnen staan door een goede coördinatie. Dat is echt iets waar we trots op mogen zijn! Verder is het fijn om te merken dat mijn kwaliteiten worden opgemerkt. Collega’s van alle vestigingen weten mij te vinden en kunnen bij mij aankloppen.

Goed bezig! Hoe vind je het om te werken bij Stichting Achmea Rechtsbijstand?Stichting Achmea Rechtsbijstand is een fijne organisatie om voor te werken. Binnen de juridische wereld denken mensen wel eens dat (rechtsbijstands)juristen niet opgewassen zijn tegen de advocatuur en een procedure bij de rechtbank uit de weg gaan. Dat is echt niet waar! We hebben hele goede en bekwame juristen in dienst die zeker opgewassen zijn tegen de advocatuur.Bij Stichting Achmea Rechtsbijstand (en Achmea algemeen) word je heel erg gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen, zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. De opleidingsmogelijkheden zijn heel goed. Verder kan je zorgen voor een goede werk/privé balans. Ik heb elke week een dag vrij en kan zelf mijn agenda indelen. Zo zorg ik ervoor dat ik vergadervrije en pauzeblokken in mijn agenda zet. Ook neem ik af en toe een dag vrij en plan ik eens per kwartaal een vakantie. Dit alles in combinatie met een informele en collegiale sfeer! Ik ben helemaal op mijn plek!

Wat fijn dat jij de organisatie zo ervaart! Hoe ben jij hier eigenlijk terechtgekomen?Dat is wel een leuk verhaal! Ik had gesolliciteerd bij een advocatenkantoor met als specialisatie insolventierecht. Tijdens het gesprek bleek de functie niet goed bij mij te passen. Een van de advocaten wees mij toen op de juristenfunctie bij Stichting Achmea Rechtsbijstand. Hij had daar zelf vroeger gewerkt en zijn vrouw werkte daar (overigens nog steeds). Aangezien hij zo positief was, werd ik wel nieuwsgierig. Daarom heb ik toen gesolliciteerd en ik ben aangenomen. In eerste instantie was de functie voor een half jaar, maar inmiddels zijn we 8,5 jaar verder!

Wil jij net als Xenia ook werken aan een gezonde, veilige én duurzame toekomst? Bekijk dan hier onze vacatures.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!