Nieuws

Het vrouwendiner: empoweren van gelijke kansen

Pleun van Hees en Esther Brooijmans

Pleun van Hees en Esther Brooijmans zijn 1,5 jaar geleden gestart met het management traineeship bij Achmea en vertellen in deze blog over het vrouwendiner. “We kwamen erachter dat diversiteit binnen Achmea erg belangrijk is. We kregen de kans om hier actief ons steentje aan bij te dragen door het vrouwendiner te organiseren. Het vrouwendiner is één van de events met focus op diversiteit. Er wordt daarnaast veel meer ondernomen, bijvoorbeeld op het gebied van culturele diversiteit.” Lees daar hier meer over.  

Tijdens dit diner nodigen vrouwelijke directieleden talenten uit om samen te dineren, te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over een gekozen thema. Dit jaar was het thema ‘de kracht van samen’ wat tevens de strategische periode van Achmea is.

Wandelend in gesprek over ‘de kracht van samen’
Dit jaar kon het vrouwendiner niet doorgaan in zijn oorspronkelijke vorm door de huidige Covid maatregelen. We wilden van uitstel geen afstel maken en daarom bedachten we een passend alternatief! We zijn gaan wandelen in groepen. De maand juni stond dan ook in het teken van ‘de vrouwenwandeling’. Directeuren en talenten gingen met elkaar de natuur in om het gesprek aan te gaan over ‘de kracht van samen’. Een thema dat een hele nieuwe lading had gekregen door de overweldigende afwezigheid van daadwerkelijk samen zijn.

Super tof om als trainee de organisatie te mogen doen
Het is erg tof om betrokken te mogen zijn bij de organisatie van de wandelingen. Ieder jaar organiseert een groep vrouwelijke trainees samen met programmamanager Genderdiversiteit het diner. Op deze manier kregen wij de gelegenheid om ons te verdiepen in het thema ‘de kracht van samen’, de avond vorm te geven en ons netwerk uit te breiden.

Je krijgt een kijkje in het leven van een topvrouw en ervaart daarnaast hoe toegankelijk onze organisatie is en hoe open alle dames zijn. Dat diversiteit binnen Achmea belangrijk is werd hierdoor nog duidelijker voor ons. Het is bijzonder en inspirerend om te zien dat er zoveel initiatieven zijn en dat je daar als starter al snel onderdeel van uit kan maken.

Inspirerend om op een informele manier met elkaar in gesprek te zijn
Niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk de ervaringen van de wandeling zelf. We hebben de dames gevraagd om hun afdronk te delen door middel van een quote of foto en hierop kregen we enthousiaste reacties.

De wandeling was inspirerend en het fysieke samenzijn was een bijzondere afwisseling. Even uit het ‘thuiswerkkantoor’ en op een informele manier met elkaar in gesprek. Hopelijk kunnen we middels ons verhaal ook jou inspireren! Bel eens die ene collega voor een wandeling die je niet zo vaak spreekt. En waarom altijd iets hetzelfde organiseren, als het ook anders kan? Wij hebben ervaren dat het niet gaat om hoe je het doet, maar dat je het doet! De kracht van samen is belangrijker dan ooit tevoren.

Hoi! Ik ben Esther Brooijmans

Ik ben 26 jaar oud en ik woon in Utrecht. Ik ben gek op hardlopen, reizen en er op uit met vrienden en familie. Momenteel ben ik werkzaam als financieel management trainee, momenteel werkzaam bij Group Planning & Performance. De afgelopen weken ben ik druk geweest met de halfjaarafsluiting van 2021. Samen met mijn team werk ik aan de kwartaalrapportage. Hier verantwoorden en sturen we op zowel financiële als niet-financiële informatie. En interessante en leuke klus om aan mee te werken! Mijn hart klopt sneller voor het verbinden van collega’s en met elkaar samen te werken aan een analytisch en innovatief vraagstuk.

Hoi! Ik ben Pleun van Hees

Ik ben 25 jaar oud en ik woon in Tilburg. In mijn vrij tijd houd ik me graag bezig met yoga, kickboksen, lezen, borrelen en festivals. Op dit moment ben ik werkzaam als IT management trainee bij IT generiek binnen het team IT Document Logistiek. Ik vervul hier voor 6 maanden de rol van service level manager. In deze rol ben ik mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening binnen het domein document logistiek. Binnenkort start ik als Scrum Master. Ik hier enorm veel zin in, want mijn hart klopt sneller voor het faciliteren van getalenteerde collega’s om innovatieve oplossingen te bedenken.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!