Nieuws

Hoe yoga Wendy helpt om alle ballen hoog te houden

Wendy Meijer-de Korte

De wekker gaat. Zin in weer een werkdag bij Achmea? Wendy wel hoor! Want ze heeft meerdere kickstarters die ervoor zorgen dat ze vol energie en plezier aan het werk gaat. Benieuwd waar Wendy haar bed voor uitkomt? Lees snel verder. 

Vrouw doet yoga op kantoor

Collega Wendy Meijer-de Korte (channel manager achmeanet bij Achmea) is fervent yoga liefhebster. Naast haar baan bij Achmea is Wendy ook Yoga-docent. In haar blog vertelt Wendy hoe zij yogadocent werd én wat yoga haar brengt. 

Ik startte een 300-urige opleiding tot yogadocent

Dit deed ik in januari 2017. Tegen beter weter in, ik zat in een hele pittige periode van mijn leven. Als je me een beetje kent dan is yoga nu niet gelijk het eerste is wat je bij mij verwacht. Ik heb nogal veel energie en tot 2017 bestond ik vooral uit chaos. Daarbij voel ik me altijd erg betrokken bij alles waar ik mee bezig ben en ervaar ik grote verantwoordelijkheid. En onder druk kruip ik in mezelf en ‘regel ik het ook allemaal wel zelf’.

Het duurde dan ook even voordat ik mijn collega’s durfde te vertellen ...

... dat ik deze opleiding al een paar maanden volgde. Vragen als: ‘maar wil je dan ook echt juf worden?’ ‘En wat ga je ermee doen?’ volgden. Ik wist het allemaal nog niet. Maar inmiddels weet ik het wel. Ik ben en Communicatiespecialist en yogadocent en het bevalt me prima!

Hoe combineer ik alles in het dagelijks leven?

Van 36 uur werken en 8 yogalessen per week, nu 30 uur werken en 4 lessen per week. Ook ben ik yogawise veel kalmer. Ik geef nu liever de rustige lesen: Yin yoga met een vleugje Yang. Ook haal ik veel voldoening uit persoonlijke yoga- coaching. Als docent groei en ontwikkel je. Na heel veel te hebben uitgeprobeerd, geleerd en gedaan kom je in een vorm die jou past. Vanuit daar ben je authentiek en dat voelen mensen. Het fijne is dat ik merk dat docent zijn mij ook verrijkt in de verbinding en relaties binnen Achmea. 

Je hoofd is het moeilijkste lichaamsdeel om aan te passen

Yoga is niet bedoeld om je in allerlei origami figuren te kunnen vouwen of om leniger te worden. Yoga leert je te luisteren naar je lichaam, de mogelijkheden daarvan te ontdekken en jouw grenzen te respecteren. Wanneer je in je lichaam bent kan je niet in je hoofd zitten.  Dat hoofd is meer dan eens het struikelblok. Niet alleen tijdens yoga maar ook in je dagelijks leven en werk. Die heupen worden echt soepeler naarmate je yoga beoefent, je wordt sterker en er komt een dag dat je vingers de grond raken als je vooroverbuigt! Maar dat hoofd.. je gedachtes leren te beheersen ze los te laten en niet de controle over jou te laten hebben dat is voor mij het allermooiste maar ook het aller moeilijkst.

Yoga is er elke dag

Door yoga heb ik geleerd om vanuit mildheid te reageren naar mezelf wanneer ‘iets‘ niet lukt maar ook wanneer een situatie me teveel dreigt te worden. Gedachtes als: ‘het gaat me allemaal niet lukken’ ‘het is teveel…’ Neem een pauze, ga even uit het moment haal adem en probeer het op een andere manier. Je kan 10 keer er niks van bakken er is altijd een optie, een keuze om die 11e keer – wat je ook tegenkomt-  weer aan te gaan. En wanneer je dit met geduld en discipline op je yogamat doet lukt het je ook van de mat af. Echt yoga begint pas zodra je de mat afstapt. Die pauzes, even uit het moment gaan, mezelf even terugtrekken, ik doe dit ook in mijn werk en dat valt mijn collega’s ook weleens op. Lukt het altijd? Welnee…  niets is menselijker. Dan ben ik blij dat ik een dag doorkom zonder al teveel chaos.

#daaromwerkikbijachmea

Door iedere dag fysiek  yoga te beoefenen pluk ik er mentaal ook dagelijks de vruchten van. En dankzij de vrijheid die ik  krijg bij Achmea bijvoorbeeld; de mogelijkheid iedere donderdag mijn dag te starten met het geven van een yogales, kan ik iedere dag doen waar ik van houd: werken bij Achmea en yoga geven.

Wendy

 Ook zin om je werkdag vol energie en plezier te beginnen? Mooi! Bekijk onze vacatures en solliciteer. Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕! Ook best lekkere kickstart trouwens 😉.   

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!