Nieuws

Inzicht in jezelf brengt talent naar boven

Erik van hemel

Een mooi buzzwoord; talentontwikkeling. Veel organisaties spreken erover. Maar wat is talent precies en wat houdt talentontwikkeling nou precies in? In deze blogreeks van 8 blogs laten wij jou zien hoe Achmea kijkt naar talent én wat talentontwikkeling voor ons betekent. Met deze keer Erik van Hemel, die vertelt over het ontdekken van zijn talenten.

Even terug in de tijd

Sinds 2006 werk ik bij Achmea, en in de afgelopen 12,5 jaar heb ik heel wat ontwikkeling doorgemaakt. Alleen al als je kijkt naar de verschillende functies die ik heb gedaan. Ik begon als Business Intelligence Analist bij Achmea Schadeservice en maakte vervolgens de overstap naar de Achmea Claim Organisatie als business controller. Zo vertaalde ik data niet alleen naar informatie, maar ook naar inzicht en strategische keuzes. De rol van business controller heb ik uitgevoerd op verschillende schade-afdelingen. In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar Product & Portfoliomanagement als senior productmanager mobiliteit binnen Schade & Inkomen.

Van onbewust bekwaam naar bewust (on)bekwaam
Toen ik binnenkwam bij Achmea had ik al talenten waar ik me toen niet zo bewust van was. Door te werken in verschillende rollen en de ruimte die ik kreeg voor persoonlijke ontwikkeling, ben ik veel bewuster geworden van mijn talenten. Ik vind het belangrijk dat een team goed functioneert en ben ervan overtuigd dat blijven zoeken naar een oplossing altijd de beste optie is. Daarbij helpt het dat ik communicatief sterk ben en niet alles op de spits drijf. Waar ik me al wel bewust van was is mijn analytisch vermogen. Ik kan snel dingen doorgronden en zie hoe dingen beter of eenvoudiger kunnen. Deze eigenschap heeft me geholpen bij eerder functies, maar zeker ook binnen productmanagement.

Inzicht in jezelf brengt talent naar boven
Door de jaren heen heb ik veel kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen, zoals de mogelijkheid om mee te draaien in een talentprogramma. Hierdoor heb ik veel geleerd over hoe ik zelf in elkaar zit. Dit gaf me inzicht in eigen gedrag en de basis van dit gedrag. Een talentprogramma geeft ook inzicht in de ontwikkelruimte die er nog is. Ik ben bijvoorbeeld gevoeliger dan ik van mezelf had verwacht. Dat geeft me aan de ene kant het talent om een groep goed aan te voelen en hierop te anticiperen. Tegelijkertijd zit daar ook een ontwikkelpunt: niet alle issues zijn op te lossen in harmonie en dat vraagt soms om meer autonomie en daadkracht.

Blijvend ontwikkelen
Blijven ontwikkelen is belangrijk voor me. Hoewel ik het mezelf gun om langer eenzelfde functie of rol te hebben, is de drang naar een nieuwe omgeving/uitdaging altijd aanwezig. Als ik nadenk over een volgende stap is dat een plek waarin ik juist mijn ontwikkeling op autonomie verder kan vormgeven en bestaande talenten kan blijven benutten.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!