Nieuws

Korte werkweek met behoud van salaris

Achmea

Achmea gaat per 1 januari 2021 over naar een standaard werkweek van 34 uur.

Dit onderwerp maakt deel uit van het onlangs bereikte resultaat over de nieuwe tweejarige CAO. HR-directeur Elly Ploumen is tevreden met de nieuwe cao: “Met het totale pakket bieden we een gezonde balans tussen werk- en privétijd – denk ook aan langer doorbetaald partnerverlof, meer tijd voor mantelzorg, meer tijd voor ontwikkeling en meer vrije tijd – en het gezond doorwerken tot aan het pensioen. Met deze cao behoudt Achmea een eigentijds arbeidsvoorwaarden-pakket dat past bij onze visie op werkgeverschap: relevant, toonaangevend en vernieuwend.”

De vakorganisaties FNV Finance, De Unie en CNV Vakmensen leggen het resultaat ter stemming voor aan hun leden. Zij hebben tot en met dinsdag 7 januari de tijd om hun stem uit te brengen. Als de leden hebben ingestemd is er sprake van een definitief akkoord en kunnen de afspraken worden ingevoerd. Lees hier het volledige persbericht.  

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!