Nieuws

Opdracht Financieel Management Traineeship

Liset Meijerink

“Tijdens het basisprogramma van het Financieel Management Traineeship heb ik veel meegelopen en meegekeken met de werknemers op verschillende afdelingen. Zo heb ik in korte tijd een beeld kunnen vormen van de afdelingen, maar ook hoe Achmea als organisatie in elkaar zit en heb ik in korte tijd een heel groot netwerk opgebouwd.


Mijn eerste rotatie was bij Financiële Administratie en Financial Control Beleggingen. Hier heb ik onder andere een accurater model ontwikkeld voor het berekenen van de ‘Direct Income’ van derivaten. Dit model is daarna ook gebruikt bij het maken van de Rolling Forecast.


Mijn tweede rotatie heb ik gedaan bij de afdeling Schade Particulier. Op deze afdeling werken Business Controllers, Financial Controllers en Actuarissen samen op het gebied van particuliere schadeverzekeringen. Het leuke van deze afdeling is dat je heel dicht bij het product, de verzekering, zit. Op deze afdeling heb ik met een programma, SynerScope, gewerkt dat net geïntroduceerd is. In deze tool wordt alle informatie uit claims- en polissystemen (anoniem) verzameld. Met SynerScope ben ik een onderzoek gestart naar de claims van materiële schades van de Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP). Er is namelijk geconstateerd dat er een groot verschil zit in het gemiddeld schadebedrag dat wordt uitbetaald door Centraal Beheer in vergelijking met Interpolis. Met behulp van deze data heb ik onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan.


Mijn laatste rotatie was op de afdeling Financial Reporting Solvency II. Solvency II is de nieuwe Europese regelgeving voor verzekeraars met betrekking tot solvabiliteit. Op deze afdeling worden de resultaten van alle divisies samengevoegd tot groepscijfers. Ik ondersteun de financial controllers van deze afdeling met het omzetten van de IFRS-cijfers in SII-cijfers. Dit moet worden gedaan vanwege een andere waardering van posten onder SII.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!