Nieuws

Waarom vandaag voor mij een extra bijzondere dag is

Tamara

De wekker gaat. Zin in weer een werkdag bij Achmea? Tamara wel hoor! Want ze heeft meerdere kickstarters die ervoor zorgen dat ze vol energie aan het werk gaat. Benieuwd waar Tamara haar bed voor uitkomt? Lees snel verder.

“Ik wil mijn talenten inzetten om de wereld een klein beetje beter te maken. Voor Achmea doe ik dat voor de klanten van Achmea Personenschade. Ik maak communicatie over de hulp en vergoedingen die wij bieden na een ongeval. Vandaag is het 22 februari, de dag van het Slachtoffer. Communiceren over deze dag heeft voor mij extra betekenis.

Ik ben blij dat ik het verhaal van Sophie met mijn collega’s kan delen

Sophie ontmoette dankzij collega Lex de fietser die onder haar auto belandde. Die ontmoeting was een enorme opluchting voor haar. Dankzij Lex durft Sophie weer gewoon auto te rijden.

Ik heb zelf ook ervaren dat in een paar seconden je leven voorgoed kan veranderen

Toen ik 6 jaar was, volgde ik blindelings mijn zus bij het oversteken. Een ouder echtpaar kon niet meer remmen. Ik werd wakker in het ziekenhuis met een lichte hersenschudding en 2 gebroken benen. Het stel is nog 1 of 2x op ziekenbezoek geweest, al weet ik daar zelf niets meer van.

Een paar jaar later overleefde mijn vader een verkeersongeval helaas niet

Ik weet nog dat er bij de begrafenis 1 bloemstuk lag van een ‘onbekende’. Het was van de chauffeur van de bus waar mijn vader tegenaan was gebotst. Zíjn leven was ook voorgoed veranderd, dat realiseer ik me 30 jaar later des te meer. Ik had de chauffeur kunnen vertellen dat we hem niets verweten, het was een ongeluk. Maar toen was er niet zoiets als Perspectief Herstelbemiddeling. Dit zijn professionele bemiddelaars die slachtoffers en veroorzakers van heftige gebeurtenissen met elkaar in contact brengen.  

Mijn collega’s bij Achmea Personenschade spreken dagelijks betrokkenen van verkeersongevallen

Het afgelopen jaar maakte ik meerdere communicatie-uitingen voor hen over #contacthelpt.nl. Dit is een site voor betrokkenen bij verkeersongevallen. Contacthelpt.nl laat zien dat in gesprek gaan met de ander kan rust geven.  

Voor de dag van het Slachtoffer maakte ik zinvolle communicatie

Althans, dat vind ik. Niet alleen voor mijn collega’s, maar voor iedereen die heeft ervaren dat je leven in een paar seconden voorgoed kan veranderen.”


Ook zin om je werkdag vol energie te beginnen? Mooi! Bekijk onze vacatures en solliciteer. Eerst meer weten? We staan altijd open voor een (digitaal) bakkie☕! Ook best lekkere kickstart trouwens 😉. 

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!