Nieuws

Dit is de nieuwe tweejarige cao voor Achmea-medewerkers

Victor Verstraelen

Een stijging van de lonen, een eenmalig bedrag van €750, een klimaatbudget, een onbeperkt opleidingsbudget en méér. De nieuwe tweejarige cao is een feit! De Hartlopers van Achmea zetten zich in voor de maatschappij en dat is terug te zien in de vernieuwde arbeidsvoorwaarden. Benieuwd wat? Lees even mee.

Het klimaatbudget

We trappen af met het klimaatbudget. Want: alle medewerkers kunnen vanaf 2023 gebruik maken van een eenmalig bedrag van €2.500.

Ok! Ik boek een retourtje Bermuda!

Nou, dat is het subtropisch klimaatbudget, of beter: het jaarlijkse vakantiegeld. Het daadwerkelijke klimaatbudget is bedoeld voor iets veel mooiers: producten en diensten die een bijdrage leveren aan de verduurzaming in je eigen omgeving én dus de verbetering van het milieu.

Bestuursvoorzitter Bianca Tetteroo van Achmea: “Klimaatverandering is een belangrijk thema in onze strategie. Achmea heeft op dit vlak ambitieuze doelen. Dat betekent dat we niet alleen naar onze eigen voetafdruk kijken, maar ook klanten en medewerkers stimuleren om te verduurzamen. Met het opnemen van een klimaatbudget in de arbeidsvoorwaarden geven we op eigentijdse wijze invulling aan de klimaatambitie van ons bedrijf.”

Dat dus! Next:

Een onbeperkt opleidingsbudget

Velen van ons denken met plezier terug aan hun studententijd. Maar wie zegt dat deze al voorbij is? Met het onbeperkt opleidingsbudget duiken we terug de boeken in.

En Achmea betaalt?

Ja! Het onbeperkt opleidingsbudget geeft alle medewerkers de mogelijkheid om naar eigen keuze opleidingen te volgen uit een brede opleidingscatalogus. Zo houd je je kennis, kunde en vaardigheden up-to-date. En het mooie? Toestemming van je leidinggevende is niet nodig. Achmea heeft de ambitie om medewerkers in staat te stellen hun talenten optimaal te benutten en ontwikkelen. We zien het onbeperkt opleidingsbudget als een win-win-situatie!

De belangrijkste afspraken op een rij

Natuurlijk is er nog veel meer dan het bovenstaande. De belangrijkste afspraken sommen we hieronder voor je op:

· De lonen zijn op 1 januari 2022 met 3% gestegen en per 1 januari 2023 met 1%.
· Een eenmalig bedrag van € 750,- bruto in januari 2023.
· Een eenmalig klimaatbudget van € 2.500,- netto, te besteden vanaf 2023.
· Een uitstekend pensioen (middelloonregeling) met een lage eigen bijdrage voor medewerkers van 3,25%.
· Onbeperkt opleidingsbudget voor alle medewerkers en voor uitzendkrachten die langer dan 3 maanden voor Achmea werken.
· Rouwverlof op maat (zonder maximum).


Nieuwsgierig geworden naar de volledig nieuwe tweejarige cao voor Achmea-medewerkers? Klik dan hier.

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!