Nieuws

Opdracht Financieel Management Traineeship - Max Thorsen

Max Thorsen

”Voor mijn derde opdracht binnen het Financieel Management Traineeship ben ik onderdeel van het team Corporate Finance & Capital Management, onderdeel binnen Balansmanagement. Balansmanagement is hierbij verantwoordelijk voor de brede balanssturing van Achmea. Dit houdt in dat er gestuurd wordt op het optimaliseren en bewaken van de balans van Achmea Groep en al haar bedrijfsonderdelen in binnen- en buitenland."

Achmea Corporate Finance is voor de Achmea Groep en voor Achmea Bank het gezicht naar de kapitaalmarkt voor zowel kapitaalmarkt transacties alsook kapitaalmarkt gerelateerde trajecten, zoals bijvoorbeeld Capital Relief. Intern houdt Corporate Finance zich bezig met lening documentatie, liquiditeit en algehele aansturing van kapitaalmarkt projecten. Daarnaast is Corporate Finance betrokken bij bijzondere lening constructies en dient als adviesorgaan voor diverse interne stakeholders. Achmea Capital Management zet zich in voor het zo efficiënt mogelijk inzetten van het beschikbare kapitaal door het optimaliseren van de verhoudingen tussen rendement, risico en de strategische doelstellingen van Achmea.

Als Financieel Management Trainee binnen dit team krijg ik de mogelijkheid om aan verschillende projecten te werken. Zo werk ik onder andere samen met het Corporate Finance team aan twee externe financieringstrajecten voor Achmea Groep en Achmea Bank. Tevens ben ik binnen Capital Management bezig met een project omtrent het optimaliseren van het Marktrisicobudget. Daarnaast liggen er verschillende uitdagingen op het gebied van het onder de loep nemen van het huidige liquiditeitsprognose-traject en het opstellen van een Capital Framework, waarbinnen we kijken naar wat de impact is van verschillende externe factoren op de kapitaalpositie van Achmea.

Wat ontzettend gaaf is, is dat je als trainee overal bij betrokken wordt. Je krijgt de mogelijkheid om binnen alle facetten van de financiële kolom mee te kunnen draaien en ervaring op te doen. Zo zat ik tijdens mijn eerste werkdag binnen dit team al rond de tafel met banken om financieringsopties te bespreken. Op mijn huidige plek wordt ik flink uitgedaagd op het gebied van assertiviteit, zelfstartendheid, interne en externe communicatie en analytische skills. Je wordt aangemoedigd zelf de organisatie in te gaan, wat de mogelijkheid biedt om alles uit je traineeship te halen. Daarnaast zijn de collega’s altijd bereid om je te helpen als je ergens tegen aan loopt.”

Jouw droombaan
in je inbox

Stel een job alert in met jouw persoonlijke instellingen. Zodra er een nieuwe relevante vacature is, dan sturen we je een e-mail!